© Dick Demey

STVV 2 KV Mechelen 1  

Kanaries boeken vierde zege op rij tegen KV Mechelen dankzij trefzekere Bertaccini

STVV klopte KV Mechelen voor de vierde keer dit seizoen en nadert zo tot op één punt van de mannen van Besnik Hasi. Bertaccini wiste met twee treffers het openingsdoelpunt van ex-Kanarie Konaté uit. Door de zege blijft plaats acht in het vizier.

Gunter Schoofs

Thorsten Fink gaf in vergelijking met de match in Westerlo de voorkeur aan Vanwesemael ten opzichte van Ananou. Verder raakte Bocat alweer fit. STVV haalde dit seizoen al 9 op 9 tegen de Kakkers en was van plan om daar een vervolg te breien.

Onder impuls van man-in-vorm Ito dirigeerde Sint-Truiden het spel in de beginfase. Toch was het Mechelen dat de netten voor het eerst liet trillen na negen minuten voetballen. Slimani stuurde Konaté met een wereldpass alleen richting doel, de ex-Kanarie werkte af. Ref Ken Vermeiren had nog wel de hulp van zijn VAR nodig om de buitenspellijn te trekken. In Tubeke had men behoorlijk wat werk om de fase te beoordelen, maar uiteindelijk bleek het toch een geldig doelpunt te zijn: 0-1 voor KV.

© BELGA

STVV had evenzeer negen minuten nodig om de zaken recht te trekken. Koïta trok zich op gang en soleerde door de zestien van de bezoekers. Bertaccini hielp Koïta een handje en vlamde de gelijkmaker met een afgeweken bal tegen de netten: 1-1. Alles terug in evenwicht, tegen de zinnen van een zwaar misnoegde Hasi.

Slimani bleef wel de man om in de gaten te houden bij Malinwa. Op het halfuur had de spits de 1-2 moeten maken na een snelle tegenprik. Godeau verdedigde statisch tegenover Pflücke, die perfect voorzette naar Slimani. De volley van de ex-Anderlechtaanvaller miste het kader, gelukkig voor STVV.

Tweede treffer voor Bertaccini

Mukau verdiende geel toen hij Bertaccini zwaar chargeerde, scheidsrechter Vermeiren liet echter begaan. Door het balvoordeel kon Bocat de vuisten van Thoelen wel torpederen, maar Bertaccini moest wel luttele minuten verzorgd worden. Het weerhield de winteraanwinst van STVV niet om vol op het gaspedaal te blijven drukken. Bocat kwam opnieuw met een goeie assist vanaf de linkerkant, Bertaccini blijft een man die bijzonder makkelijk scoort: hij klopte Thoelen een tweede keer.

In de blessuretijd van de eerste helft kwam ene Rob Schoofs nog sterk opzetten om nog voor de kampwissel de bordjes weer gelijk te hangen. Hij pakte uit met een goeie trap met links, maar de redding van Suzuki was meesterlijk. Ook Pflücke kwam nog met een gevaarlijke infiltratie, maar de Duitser miste zijn controle. Koïta hoopte daarna op de 3-1 vanop vrije trap, maar het bleef 2-1 tot Vermeiren voor rusten blies.

© Dick Demey

Kaarten blijven op zak

Bertaccini lag in het vierde kwartier op de loer om ook zijn vijfde treffer in STVV-shirt tegen de netten te prikken. Alleen was aanvalskompaan Zahiroleslam tot twee keer toe te zelfzuchtig. De duels werden daarna steeds bitsiger, eigenlijk was het verbazingwekkend dat scheidsrechter Vermeiren zijn kartons nog steeds op zak hield. Invaller Bolingoli mocht Bertaccini zelfs met een halve wurggreep tegen de grasmat werken.

Ito werd meer en meer onzichtbaar in de tweede helft, ook Fink had in de mot dat hij met wissels op de proppen moest komen om de zege veilig te stellen. Bertaccini wilde nog doorgaan, maar Fink liet hem rusten, ten voordele van Asian Cup-winnaar Yamamoto.

Mechelen maakte in het laatste wedstrijddeel nog amper aanspraak op de gelijkmaker. STVV wilde nog wel, maar echte dreiging aan het adres van doelman Thoelen kwam er weliswaar nog amper. Alleen Koïta probeerde, Thoelen redde met wat geluk. In blessuretijd moest ook Yamamoto een stevige tackle incasseren, maar het was alleen Janssens die tegen een kaart aanliep.

Door deze vierde zege van STVV dit seizoen tegen Mechelen, naderen de Kanaries tot op één punt van hun rechtstreekse concurrent voor de achtste plaats. Maar ook OHL, volgende vrijdag opponent van STVV, doet voor die achtste stek nog mee na de verrassende overwinning in de Ghelamco Arena.

STVV: Suzuki – Van Helden, Smets, Godeau – Vanwesemael, Delorge, Ito, Bocat – Bertaccini, Koïta, Zahiroleslam.

KV MECHELEN: Thoelen, Walsh, Garananga, Bates, Foulon, Konaté, Mukau, Schoofs, Pflücke, Mrabti, Slimani.

Vervangingen: 46’ Walsh door Bolingoli, 72’ Godeau door Janssens, 72’ Zahiroleslam door Kaya, 72’ Bertaccini door Yamamoto, 74’ Slimani door Lauberbach, 74’ Pflücke door Bafdili, 80’ Konaté door Van Hecke, 83’ Ito door Fujita, 91’ Koïta door Okazaki, 95’ Foulon door Asante.

Doelpunten: 9’ Konaté 0-1, 18’ Bertaccini 1-1, 39’ Bertaccini 2-1.

Gele kaarten: Janssens (fout), .

Scheidsrechter: Ken Vermeiren.

Toeschouwers: 3.680. (gus)

Aangeboden door onze partners