© AFP

Herdenkingsceremonie voor Raisi gestart in Iran

In Tabriz, in het noordwesten van Iran, zijn dinsdag de herdenkingsdiensten begonnen voor de Iraanse president Ebrahim Raisi. Raisi kwam zondag om bij een helikopterongeluk.

De staatstelevisie toonde hoe duizenden mensen zich verzamelden in het centrum van de hoofdstad van de provincie Oost-Azerbeidzjan. Ze droegen onder meer portretten van de overleden 63-jarige president en van de zeven andere slachtoffers van de crash.

LEES OOK. PORTRET. Wie was Ebrahim Raisi, de Iraanse president die omkwam in een helikoptercrash? “Toen hij nog maar 28 was maakte hij al deel uit van de ‘commissie des doods’”

De ceremonie dinsdagochtend in Tabriz wordt gevolgd door een ceremonie in de religieuze pelgrimsstad Qom. Raisi zal in zijn thuisstad Mashad worden begraven. Wanneer dat zal gebeuren, werd nog niet bekendgemaakt.

Bij het helikopterongeluk zondag kwamen ook zeven anderen om het leven, onder meer minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian. De helikopter crashte in dichte mist, in de bergen in het noordwesten van het land.

LEES OOK. Iraanse president en minister van Buitenlandse Zaken omgekomen bij helikoptercrash, Israël ontkent betrokkenheid

 (blg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER