Direct naar artikelinhoud
Zonsverduistering

Rapper Joey Bada$$ vond eclipsbrilletjes overbodig. Nu moet hij plots drie shows annuleren

Rapper Joey Bada$$.Beeld AFP

Amerikaans president Donald Trump was niet de enige die het waagde om zonder speciaal brilletje naar de zonsverduistering te kijken. Rapper Joey Bada$$ deed hetzelfde, maar moet nu wel drie optredens annuleren. Al blijft het niet helemaal duidelijk of een oogprobleem de oorzaak is.

"Ben ik gek om de eclips vandaag te bekijken zonder brilletje?", tweette de Amerikaanse rapper Joey Bada$$ op de dag van de zonsverduistering. "Ik heb al eerder naar de zon gestaard. Achteraf een hele dag kleurtjes gezien. Maar niet doodgegaan."

In aanloop naar de zonsverduistering die de Verenigde Staten afgelopen maandag in de ban hield, waarschuwden experts in de media voor oogschade: wie naar de eclips keek zonder speciaal, beschermend brilletje, kon zich aan tijdelijke, of in het ergste geval, permanente blindheid verwachten.

Bada$$ had daar kennelijk geen boodschap aan, blijkt uit zijn tweets. "Dit is niet de eerste zonne-eclips, en ik ben er vrij zeker van dat onze voorouders geen fancy brilletjes hadden. En ik ben ook er ook vrij zeker van dat ze niet allemaal blind zijn geworden."

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Opvallend: twee dagen na de zonsverduistering kondigde Joey Bada$$, opnieuw op Twitter, aan dat hij zijn drie volgende optredens annuleert. Zijn concerten in Cleveland, Toronto en Ohia worden afgelast, "wegens onvoorziene omstandigheden." Er wordt niet verduidelijkt of het iets te maken heeft met de eclips, maar later tweette hij wel het cryptische "Seeing double, stacking triple." Het woordje 'onvoorzien' zou zo wel eens heel ironisch kunnen uitdraaien.

Twitter bericht wordt geladen...