© rr

Kleuters nodigen papa uit op school voor papadag

Gemeentelijke lagere school De Driehoek in Oelegem (Ranst) werd in september uitgebreid met een nieuwe kleuterschool. Samen met de kinderen uit het eerste leerjaar mochten de vijftien kleuters hun papa’s dinsdagvoormiddag uitnodigen voor een papadag. Thema? Superhelden!

Kristin Matthyssen

Sinds dit schooljaar is De Driehoek een volwaardige basisschool , met een lagere afdeling en een kleuterschool. Voorlopig is het nog een kleinschalig initiatief. Vijftien kleuters werden ingeschreven. Juf Karen en juf Lydia werken volgens een leefgroepsysteem waarbij de verschillende leeftijden van kleuters samen in een klas zitten. Er wordt ook intensief samengewerkt met de kinderen uit het eerste leerjaar.

Om hun nieuwe kleuterschool wat in de kijker te zetten, en gewoon ook omdat het een superidee was, werd gisteren een papadag georganiseerd. “In Antwerpen vieren we op 19 maart vadertjesdag”, zeggen juffen Karen en Lydia. “We hebben het twee maanden op voorhand aangekondigd, zodat papa’s eventueel verlof konden nemen. Kindjes van wie de papa moest werken, mochten ook opa of een peter of nonkel uitnodigen. Er zijn slechts twee kindjes van wie niemand kon komen, maar zij worden heel fijn opgevangen door alle andere aanwezige papa’s en opa’s.

Omdat papa’s altijd superhelden zijn, mochten ze gewichtheffen, zoals Spiderman door een web en muur boksen of een avonturenparcours in de turnzaal bij meester David afleggen. De papa’s maakten ook smoothies. Het plaatsen van tattoos was een schot in de roos.

Sommige vaders leefden zich helemaal in hun rol in. Zo kwam Johnny Eskens (41), papa van Brent (5), verkleed als Mega Mindy, inclusief blonde pruik. Zijn zoontje was Mega Toby. Of Johnny een dag vrij nam? “Nee, ik heb een hele goeie baas, ik ben namelijk zelfstandige”, lacht hij.

Johnny had nog geen moment spijt dat hij Brent naar De Driehoek stuurde. “Het kleinschalig leeftijdsoverschrijdend werken sprak ons aan, en het personeel doet dat geweldig.”

De kleuters moesten de juffen ook info geven over hun papa’s. Grappig was wel dat op alle bladen ingevuld was dat hun papa als lievelingsdrank plat water, cola of thee had.