Saartje Vandendriessche vertelt over uit de hand gelopen confrontatie met politieagent

‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. Woensdag deed Rani De Coninck (48) haar gooi naar de titel. En dat deed de presentatrice met verve.

tdl

Wat waren de beste quotes?

Erik Van Looy: “Boris, twee prachtige vrouwen naast jou.” Boris: “Ja, amai, MILF’s.” (MILF staat voor Mother I’d Like to Fuck)

Wim Helsen tegen Rani De Coninck: “Ik ben ook een boek aan het schrijven, over het Hollywoodavontuur van onze quizmaster”. Rani: “Da’s een heel dun boekje, dan”.

Rani De Coninck: “Ik heb vroeger nog tae-bo gedaan, dat is vechten in de lucht, dat kun je niemand pijn doen”. Jan Jaap van der Wal: “Vechten in de lucht: dat is het businessmodel van Ryanair”.

Erik Van Looy: “Heb jij ooit een lief gehad in een ander land?” Saartje: “Nee. Ah, jawel. De vader van mijn kind is, of was een Deen. Ik was dat even vergeten”.

Wat was de vreemdste onthulling?

Saartje Vandendriessche onthulde hoe ze ooit een aanvaring had met een agent die haar niet meteen herkende.

Wie liet zich zonder al te veel strategie zakken?

Saartje Vandendriessche leek het even niet meer te weten tijdens het finalespel: “Wat moet ik nu doen? Nu weet ik het niet. Op één seconde stoppen of wat?” Wel goed gespeeld, want ze had aan één seconde genoeg om Boris Van Severen naar huis te spelen met het woordje ‘Jacques’ bij een vraag over Brel.

Wat waren de leukste momenten?

Hou je van ‘De Slimste Mens’, maar vind je het storend dat er tussen het bulderlachen en applaudisseren door quizvragen worden gesteld? Dan geven we je hier een compilatie van de leukste momenten.

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Rani De Coninck haalde in haar eerste deelname meteen ook haar eerste zege binnen - met voorsprong.

Wie moet het spel verlaten?

Boris Van Severe acteur beet met het kleinste verschil in het zand tegen Saartje Vandendriessche. De acteur mag terugkomen in de finaleweken.Donderdag verwelkomen weondernemer en Woestijnvis-oprichter Wouter Vandenhaute, die na lang zeuren van Erik Van Looy eindelijk meedoet.

Wat is de tussenstand?

1. Julie Colpaert (13)

2. Boris Van Severen (8)

3. Saartje Vandendriessche (4)

4. Michèle Cuvelier (3)

5. Omar Souidi (3)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen