Stil protest tijdens een korte werkonderbreking bij SW-WEB.© rr

Personeel SW-WEB voert stil protest tijdens ondernemingsraad

Turnhout -

Bij SW-WEB en WEB-kringwinkels is het stof nog niet gaan liggen na het ontslag van de verantwoordelijke van de kringwinkels. Donderdag was er een korte werkonderbreking met stil protest tijdens de ondernemingsraad.

Personeelsleden vormden een ‘wall of shame’ voor wie op de ondernemingsraad werd verwacht. De monden waren dichtgekleefd. Een verwijzing naar het ontslag van alweer een leidinggevende die het had gewaagd om vragen te stellen over het gevoerde beleid.

LEES OOK. Personeel kringwinkel staakt na nieuw ontslag: “We eisen een welgemeende sorry van de directie”

De vakbonden ABVV en ACV-Puls steunen de actievoerders. “Ook na deze ondernemingsraad stellen we vast dat de directie en het bestuursorgaan onvoldoende scoren op hun paasrapport. Ook al erkent het bestuursorgaan dat er fouten gemaakt zijn in het verleden en dat ze hun uiterste best doen, de gevraagde oprechte verontschuldigingen komen niet.”

De vakbonden blijven een herschikking van het directiecomité met een nieuwe algemene directeur, de splitsing van SW WEB en WEB enerzijds, en Blenders anderzijds eisen. Ze vragen ook een hersamenstelling van de bestuursorganen en meer financiële transparantie, alsook de aanstelling van een crisismanager. Nieuwe acties en werkonderbrekingen blijven daarom mogelijk. (gvn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout