Deze Vlaamse krijgt half miljoen euro om de ideale vrouw voor steenrijke sjeik te vinden

© AFP

Bij het Antwerps datingbureau Ivy Relations zijn vier medewerkers continu bezig met de zoektocht naar een partner voor een Arabische sjeik, die daar liefst 500.000 euro voor over heeft. Zaterdag wordt in Amsterdam al de vierde casting gehouden. Superslanke dames mogen zich onthouden. De sjeik is op zoek naar een “eerder voluptueuze Westerse dame met lange benen”.

pom

“Een jaar geleden kwam de sjeik bij ons aankloppen. Hij was naar ons doorgestuurd door een vriend, die wij eerder al aan een partner hadden geholpen.”, zegt Inga Verbeeck, zaakvoerster van het prestigieuze datingbureau Ivy Relations. Het bureau specialiseert zich in rijke klanten met tijd, op zoek naar een partner. Pas wie 15.000 euro lidgeld per jaar betaat, kan aansluiten. Het bureau is ondertussen al tweeëneenhalf jaar succesvol actief. Ivy International werkt voor bedrijfsleiders van multinationals, advocaten, kunstenaars en politici. Ze hebben klanten in onder andere Singepore en New York.

Lees verder onder de video

De sjeik werd voorgesteld aan een aantal dames uit de Ivy-ledenmap. Maar daar zat niet meteen de juiste match bij. Daarop stelde de sjeik voor om de zoektocht breed open te trekken. Over heel Europa,met castings op acht Europese locaties. Dat kost wat, maar de sjeik geeft 500.000 euro veil om zijn droomvrouw te vinden. “Daardoor staat de zoektocht deze keer voor iedereen open”, aldus Verbeeck. “Normaal moet je eerst lid zijn bij ons (15.000 euro per jaar) eer we je aan een partner helpen. Maar nu de sjeik alle kosten op zich neemt valt die voorwaarde weg.”

De wensen van de sjeik

Op de site searchforvenus.com kunnen kandidates zich nog steeds registeren. De naam van de site is ingegeven door de wensen van de sjeik zelf. “Hij heeft een duidelijk type vrouw voor ogen”, zegt Inga Verbeeck. Een vrouw van minstens 1.70 meter, met rondingen. Het Venus-type dus, dat symbool staat voor vruchtbaarheid en vrouwelijkheid.”

In eerste instantie melden de meisjes zich aan via de site. Dan is er de live casting, waarop ze kort praten met medewerkers van Ivy Relations. Wie door die selectie geraakt wordt voor een diepgaander interview uitgenodigd.

© AFP

Daarna krijgen de dames wat meer info over de sjeik. Nu al verklapt Inga Verbeeck het volgende over hem: “De dertiger is zelfzeker wanneer het over zijn professionele leven - projectontwikkelaar - gaat. Maar als het op daten aankomt, is hij en beetje onzeker. Gezien zijn status is het zeer moeilijk om te daten. Niettegenstaande hij van een rijke familie komt, is hij zeer down to earth. Zijn interesses gaan breed: van business over muziek tot sport. Hij is een goede spreker en humoristisch.”

Wereld kleiner maken

Waarom toch doet iemand die zo rijk is, beroep op een datingbureau om een partner te vinden? “Daten vraagt tijd en tijd is kostbaar”, zegt Inga Verbeeck.”Het is een grote wereld daarbuiten. Wij maken die wereld kleiner voor de sjeik.”

Morgen worden 250 kandidates in Amsterdam gescand tijdens de casting. Later zijn er nog drie castings, in Kopenhagen, Stockholm en allicht Londen. Antwerpen is al voorbij. “Dat was een zeer goede casting”, zet Inga Verbeeck. “Bij de eindselectie zitten nu 30 meisjes, van wie 12 uit de Antwerpse casting.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer