Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Anderlecht betaalt makelaars niet meer tot einde fraudeonderzoek

Marc Coucke.Beeld Photo News

Tot het einde van het onderzoek naar voetbalfraude zet Anderlecht alle betalingen stop aan zijn makelaars - hun commissies worden dikwijls in (maandelijkse) schijven gestort. Dat melden Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen vandaag. Het nieuws is intussen bevestigd aan onze redactie.

Begin deze week kregen zowat alle makelaars die spelers vertegenwoordigen bij Anderlecht, een aangetekende brief in de bus. “Om de belangen van Anderlecht te beschermen, blokkeert de club alle betalingen aan tussenpersonen en dat tot op het einde van het onderzoek. Bedankt voor jullie begrip en voor jullie geduld”, stond daarin te lezen. De brief was ondertekend door CEO Jo Van Biesbroeck en sportief directeur Luc Devroe.

Anderlecht wil met de maatregel voorkomen dat het nog geld zou geven aan fraudeurs, maar verschillende makelaars zijn woedend en hebben een advocaat onder de arm genomen. De makelaars zijn van mening dat de club de afspraken moet nakomen, zeker omdat het Propere Handen-onderzoek nog lang kan aanslepen. Bovendien vinden degenen die hun werk altijd correct deden, zich nu het slachtoffer van Mogi Bayat en Dejan Veljkovic, die werden opgepakt en in verdenking gesteld van frauduleuze praktijken.