Speculoosjes vallen in de smaak in VS: Lotus Bakeries bekroond door Belgisch-Amerikaanse kamer van koophandel
In New York is het Belgische bedrijf Lotus Bakeries door BelCham, de Belgisch-Amerikaanse kamer van koophandel, uitgeroepen tot onderneming van het jaar. Dat heeft BelCham zaterdag bekendgemaakt. Ook softwarefabrikant Odoo en burggraaf Dirk Frimout werden in de bloemetjes gezet.
BelCham bekroont elk jaar Belgische ondernemingen en mensen die zich laten opmerken in de Amerikaanse markt en de (economische) banden tussen de VS en België versterken.
Lotus Bakeries is dit jaar uitgeroepen tot onderneming van het jaar. De prijs wordt toegekend aan een Belgisch bedrijf dat internationaal uitblinkt op het vlak van innovatie en zakelijk succes. BelCham looft de koekjesfabrikant voor het succes dat hij boekte in de VS met zijn origineel gekarameliseerd speculooskoekje, de Biscoff.
De prijs voor meest beloftevolle onderneming van het jaar ging naar softwareontwikkelaar Odoo. De software heeft wereldwijd vier miljoen gebruikers, waaronder zowel start-ups als grote ondernemingen. Met een hoofdkwartier in Grand-Rosière (in de provincie Waals-Brabant), vierhonderd werknemers wereldwijd en een ecosysteem van duizenden ontwikkelaars is Odoo snel gegroeid en heeft het bedrijf een indrukwekkend succes geboekt met een snel evaluerend product, aldus BelCham.
Burggraaf Dirk Frimout, de eerste Belg in de ruimte, kreeg ten slotte de 2018 LifeTime Achievement Award. Met het Amerikaanse ruimteschip Atlantis cirkelde hij in 1992 143 keer rond de aarde. Frimout voerde Amerikaanse en wetenschappelijke experimenten aan boord uit. "Zijn werk is nog steeds van grote invloed vandaag en is bijzonder relevant gezien de steeds groeiende concurrentie binnen de ruimtevaart", klinkt het.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Mijnenergie
Is de stroom van jouw zonnepanelen deze lente en zomer weer wat meer waard?
-
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.” -
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
Hobbytuiniers houden hun moestuinen de komende weken maar beter goed in de gaten. Zodra de bodem begint op te warmen, het ’s nachts niet te hard afkoelt en het nu en dan blijft regenen, duiken slakken in groten getale op. Slakkenplagen zijn immers een typisch lentefenomeen. Bouwsite Livios vroeg aan Dirk Criel van Natuurpunt hoe je het beste omgaat met slakken in de tuin. -
-
Recept
Koken met Lotus Speculoos: moelleux van speculoos en karamel
-
Goudprijs doorbreekt grens van 2.400 dollar
De goudprijs heeft zijn recordjacht vrijdag voortgezet. De prijs voor een ounce (31,1 gram) goud steeg vrijdag tot boven de 2.400 dollar (ruim 2.257 euro). Goud geldt als een veilige haven voor beleggers in onzekere tijden, zoals met de huidige spanningen in het Midden-Oosten waar Iran dreigt met een vergeldingsaanval tegen Israël. -
PREMIUM
Speculoos verovert verder de wereld
Jan Boone klinkt ontspannen. Als bestuurder van Club Brugge geniet hij nog na van de triomftocht op het Gala van de Gouden Schoen. En over zijn bedrijf, koekjesfabrikant Lotus Bakeries, heeft hij evenmin te klagen. Want speculoos(pasta) verovert verder de wereld, zo leren de jaarcijfers. -
Slechts vijf werkgevers doen mee aan pilootstudie over vierdagenwerkweek met loonbehoud
-
Recordprijzen voor koffie en cacao
-
PREMIUMVoeding
Na het zout, nu de suikers en vetten: onze voeding weer iets gezonder
U heeft het amper gemerkt, maar onze voeding bevat nu minder suikers en minder verzadigde vetten dan vijf jaar geleden. In ontbijtgranen zitten gemiddeld 5,8 % minder suikers, in koekjes gemiddeld 3,2 % minder verzadigde vetten. Aldi alleen al haalt per jaar 750 ton suiker, 130 ton vet en 35 ton zout uit zijn producten. -
Mijnenergie
Heb je zonnepanelen en draait je teller nog terug? Dan betaal je bij almaar meer leveranciers extra kosten
Veel eigenaars van zonnepanelen willen nog zo lang mogelijk gebruikmaken van de analoge energiemeter met terugdraaiende teller. Ze beogen zo een lagere energiefactuur ten opzichte van mochten ze een digitale meter hebben met gescheiden verbruik en injectie. Evenwel rekenen almaar meer energieleveranciers daar extra kosten voor aan. Nu zijn het er zes, en de kosten lopen op tot meer dan 300 euro per jaar. Mijnenergie.be schept duidelijkheid. -
PREMIUM465
Zo klein is verschil tussen werken en niet-werken: alleenstaande ouder die leefloon inruilt voor job houdt amper 28,5 euro per maand extra over
6 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerFreddy De Vos
Emi Hergersberg
Johan Van Biesen
Cauwenbergs Christof
Olivier van Remoortel