© DBA

Grote uittocht na eerste weekend Tomorrowland: meer dan 25 ton kampeermateriaal ingezameld

De 38.000 kampeerders van het eerste Tomorrowland-weekend vertrokken maandag vanuit de camping Dreamville naar huis. Mensen die het vliegtuig nemen, konden hun bagage dankzij Brussels Airlines al inchecken aan de ingang van de camping. Er werd ook meer dan 25 ton kampeermateriaal ingezameld.

Jan Boey

Na een stevig feestweekend kregen heel wat Tomorrowland-festivalgangers er maandagvoormiddag op Brussels Airport nog een kleine afterparty bovenop. Dat gebeurde via een stand die volledig in Tomorrowland-stijl werd opgebouwd. Het contrast tussen de blije en uitgeruste gezichten op donderdag en de vermoeide blikken maandag waren opvallend, al kon de sfeer niet stuk.

© Maarten De Bouw

Superlatieven van ‘de beste drie dagen van mijn leven’ tot ‘wij komen zeker terug’ werden bovengehaald . “Dan moet ik wel aan een ticket geraken en voldoende kunnen sparen”, knipoogt Dieter Grölz uit Duitsland.

Vandaag wordt al gestart met het opkuisen en terug aankleden van camping DreamVille om tegen donderdag de tweede lading van 38.000 festivalgangers te ontvangen. “Dat is een nieuw huzarenstukje. Niet alleen moeten we 2.700 tenten opnieuw opzetten, maar alle vaste constructies en zaken zoals het beddengoed moeten gereinigd worden”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen.

Brussels Airlines

Op camping Dreamville stond er ook een drop-off balie van SN Brussels Airlines. “Festivalgangers die met ons vliegen, kunnen hun bagage hier rechtstreeks inchecken en wij zorgen voor de verder afhandeling”, zegt woordvoerder Maaike Andries. “Het is voor het eerst dat dit concept op een festivalterrein wordt toegepast. We gingen uit van 1.500 stuks, maar dat aantal gaan we zeker overschrijden. Alle bagage blijft in een bewaakte zone en gaat nadien een verzegelde vrachtwagen op.”

Voor deze gratis service waren maar liefst 25 medewerkers van SN Brussels Airlines in de weer op de camping.

© DBA

Kampeermateriaal

Net zoals vorig jaar krijgen achtergelaten kampeerspullen op camping DreamVille een tweede leven dankzij kringwinkel Ecoso dat een achttal filialen heeft in het Mechelse en de Rupelstreek. Zo’n 100 medewerkers waren maandag bezig op de camping. Onder de noemer Camp2Camp wordt het achtergelaten maar perfect herbruikbaar materiaal opnieuw aangeboden.

“Nieuw is dat we deze materialen volgend jaar gaan verhuren en op die manier ook zullen aanbieden aan de festivalgangers”, legt Jolien Roelandt van Ecoso uit. “Voor het eerst hebben we vooraf de festivalgangers ook gesensibiliseerd om het kampeermateriaal dat ze willen achterlaten, binnen te brengen. We gaan dan ook meer dan de 25 ton van vorig jaar halen omdat de festivalgangers nu spontaan meewerken en we meer mensen op het terrein hebben”.

De volgende maanden wordt al het ingezamelde materiaal ontsmet en gereinigd. Spullen die beschadigd zijn, krijgen een tweede leven via een sociaal tewerkstellingsproject. Zo worden er van zeilen van tenten draagtassen of poncho’s gemaakt.

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

© DBA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER