© GOYVAERTS

Fontaine kopt Racing Mechelen naar de overwinning

RC Mechelen behaalde in de slotminuut een belangrijke zege tegen Wielsbeke. Door deze overwinning is Racing nu alleen leider in zijn groep. Als het volgende donderdag in Park Houthalen één punt pakt, is groen-wit winnaar van groep 2.

GF

In de eerste helft waren de betere kansen voor de thuisploeg. Luckermans nette de 1-0 maar Huysmans miste een paar keer voor 2-0. Net voor de rust werd Sabri Hmouda (enkel) vervangen door Hens. Na de pauze kwam Wielsbeke meer in het stuk voor. Vlieghe mikte tegen de buitenkant van de paal, Mestdag kopte een corner over. Huymans en Fontaine konden de 2-0 niet scoren. En zo werd het 1-1, een goal van de ingevallen Van Overbeke. In de slotfase gingen beide ploegen voluit voor de overwinning. Huymans liet de 2-1 liggen voor de thuisploeg, Vlieghe schoot voor Wielsbeke over doel. Toch zou er nog een winnaar komen. In de laatste minuut zette Bram Kerckhofs goed voor, Fontaine kopte hard binnen.

Een kostbare overwinning die RC Mechelen met 7 op 9 alleen aan de leiding brengt in groep 2. Enkel FC Park Houthalen kan Racing op de laatste speeldag,volgende donderdag om 20 uur in Houthalen, nog voorbij steken. Maar dan moéten de Limburgers wel winnen. Racing heeft dus aan één punt genoeg om zijn groep te winnen. Of dat volstaat voor rechtstreekse promotie blijft nog altijd een open vraag. Door het faillissement van Lierse is de kans heel groot dat de winnaars van de beide groepen promoveren, maar een officiële bevestiging van de bond kregen zowel Racing als de andere clubs nog niet.