Zowel fietsers, wandelaars als honden vinden een verfrissend dessert bij Birgit Kriekemans.© Filip Spoelders

Den IJsberg serveert ook hondenijs langs Boechoutse fietsostrade

Boechout -

Bij de start van het nieuwe fietsseizoen pakt Den IJsberg langs de fietsostrade in Boechout uit met een nieuwigheid. Niet alleen fietsers en wandelaars kunnen er uitrusten met een ijsje. Ook honden mogen er proeven.

Corona was de aanleiding om vier jaar geleden een afhaalplek voor ijsjes en frisdranken op te bouwen in de Victor Heylenlei van Boechout. Met zijn ligging pal naast de drukke fietsostrade Lier-Antwerpen sprak het meteen veel fietsers en wandelaars aan om op het terras even te verpozen bij vers hoeveijs.

Ondertussen is Birgit Kriekemans aan haar derde seizoen in Den IJsberg begonnen. “Van april tot eind september, afhankelijk van het weer, ben ik van woensdag tot en met zondag geopend. Ik schep vers hoeveijs en ambachtelijk gemaakt sorbet. De sorbets zijn lactosevrij. Niet alleen de voorbijgangers hebben mijn ijskraam gevonden, ook de Boechoutenaren komen vlot langs voor een ijsje of om dozen met schepijs mee naar huis te nemen”, vertelt Birgit.

Birgit schept sinds drie jaar ijsjes in de Victor Heylenlei.© Filip Spoelders

Door de jaren heen breidde ze haar aanbod nog uit met ambachtelijke frisco’s, croque uit het vuistje, bouletten en warme chocolademelk. Vanaf dit seizoen zit er een grotere nieuwigheid bij. “Voorbijgangers bestelden al eens een klein bolletje ijs voor hun hond. De suiker maakt dat ijs echter niet het meest gezonde is voor honden. Omdat we thuis ook een hond hebben, ben ik op zoek gegaan naar hondenijs.”

Zo viel haar aandacht op het jonge bedrijf Woofelicious dat sinds kort hondenijs maakt. “De ijsjes zijn een combinatie van water en een smaakje. Het is verfrissend voor de honden en we kunnen met mango, banaan, watermeloen, blauwe bessen en aardbei vijf smaken voorstellen. De leuke namen maken dat de baasjes bij ons bijvoorbeeld een Wafftermelon of een Bluebarky kunnen bestellen”, zegt Birgit. (fisp)

Info: De openingsuren en alle smaken staan op de website van Den ijsberg.

Vlak naast de fietsostrade is Den ijsberg vlot bereikbaar.© Filip Spoelders

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Boechout