© GOYVAERTS/GMAX Agency

Luc Van Thillo doet extra financiële inspanning bij aankoop van Lisp

Iets meer dan twee maanden nadat de aankoopbelofte werd ondertekend behoort het Lisp nu helemaal toe aan Lierse Kempenzonen. Uit de authentieke akte blijkt bovendien dat voorzitter Luc Van Thillo ultiem nog een behoorlijke financiële inspanning leverde om het Lisp opnieuw helemaal Kempens te laten kleuren en het laatste restje Wadi Degla te bannen.

kugu

De definitieve deal die begin juni werd ondertekend, maakte de verkoop van het Lisp enkel maar mogelijk indien Wadi Degla op de mouwen van de shirts zou prijken en een loge ter beschikking zou krijgen in het Herman Vanderpoortenstadion. Het is een publiek geheim dat uitgerekend dat deel van de overeenkomst van dag één heel moeilijk lag bij de geel-zwarte fans. Dat voelde ook voorzitter Luc Van Thillo, die een clausule liet inbouwen. Tegen een extra financiële vergoeding zou Wadi Degla bereid zijn de twee voorwaarden te laten vallen. Het is die clausule die Luc Van Thillo woensdag bij de definitieve aankoop activeerde om zo het Lisp opnieuw honderd procent authentiek en Kempens te krijgen.

Met deze extra financiële inspanning maakt voorzitter Luc Van Thillo meer dan ooit een statement dat het hem menens is om de waarden van het vroegere Lierse SK te laten herleven op het Lisp. En geeft hij duidelijk aan dat het laatste restje Wadi Degla definitief werd weggeblazen uit Lier.

Het bestuur van Lierse zelf wenste geen bijkomende details te geven rond de aankoop van het Lisp, maar bevestigde wel dat de clausule die in het contract werd opgenomen inderdaad werd geactiveerd.

© GOYVAERTS/GMAX Agency

MEER OVER Lierse K.