Gaëtano De Smedt heeft met Olympia Denderleeuw nog twee zeges nodig om het behoud te verzekeren in eerste provinciale.© Johnny De Saedeleer

Basketbal Basketbabbels

BASKETBABBELS. Verrassende nederlaag voor Black Boys Erpe-Mere en de stunt van het jaar bij Okapi Aalst B

Erpe-Mere/Sint-Niklaas/Sint-Lievens-Houtem/Aalst/Denderleeuw -

Black Boys Erpe-Mere verloor in tweede landelijke A verrassend van Tongeren en speelde de leidersplaats kwijt aan Panters Baasrode, dat zich opmaakt voor een warme ontvangst bij Sint-Niklase Condors. Houtem speelt zijn laatste kansen uit in de degradatiestrijd, terwijl Okapi Aalst B en Olympia Denderleeuw roeren zich in eerste provinciale.

Wim Redant

Black Boys Erpe-Mere (2de landelijke A): “Elke match winnen”

Kevin Baeyens scoorde vlotjes, maar kon Black Boys Erpe-Mere niet behoeden voor een verrassende thuisnederlaag tegen Tongeren. “We zetten de lijnen uit tot de match in de tweede helft begon te kantelen. Tongeren keerde met mondjesmaat terug. We moeten nu elke match winnen. Op de slotdag moeten we tegen Baasrode met meer dan veertien punten verschil winnen. Sint-Niklaas kan wel nog als scherprechter fungeren, maar ook als derde hond met het been gaan lopen. We misten de geschorste Cedric Van Maldeghem, wat ons parten speelde.”

Kevin Baeyens.© Gregory Van Gansen

Sint-Niklase Condors (2de landelijke A): “De titelstrijd openbreken”

Aanvoerder Emmanuel Smet ontvangt met Sint-Niklase Condors leider Panters Baasrode. “We kunnen de titelstrijd openbreken. Mits winst naderen we tot op één zege van Baasrode. Het zou zomaar kunnen dat we op het einde van de rit ex aequo eindigen met Baasrode en Erpe-Mere zodat het doelsaldo de doorslag geeft. We maken ons nu op voor een belangrijke derby. We verloren de heenmatch met acht punten verschil, maar toen werd Bardakci uitgesloten. We missen wel Sam De Bock, maar proberen Baasrode een stevige nederlaag aan te smeren. Ik ben ondertussen 38 en aan mijn laatste seizoen bezig.”

BBC Houtem (2de landelijke A): “Gebrek aan regelmaat”

Arno Boulpaep speelt met Houtem tegen Aarschot alles of niets. “Een gebrek aan regelmaat speelt ons parten. In elke wedstrijd kennen we wel een periode dat we volledig uit de wedstrijd verdwijnen en zware schade oplopen. Tegen Bavi Vilvoorde B strompelden we uit de startblokken met een 10-30. Op Baasrode lieten we in één kwart 25-7 optekenen. Op die slechte momenten tonen we niet de goede mentaliteit. De sfeer in de ploeg is nog steeds goed, maar onze kaarten liggen in de degradatiestrijd niet goed geschud. Dat is jammer in mijn laatste seizoen.”

Arno Boulpaep.© Geert De Rycke

Okapi Aalst B (1ste provinciale): “De stunt van het jaar”

Frederik Gillis zag Okapi Aalst B in het Forum verrassend de maat nemen van leider Haantjes Oudenaarde. “We zorgden voor de stunt van het jaar tegen de beste ploeg van de reeks. We legden een verschrikkelijk hoog tempo op en ik vroeg geen enkele time-out aan om het ritme niet te breken. Oudenaarde keek op onze jonge garde neer en behandelde ons als snotneuzen, maar dat brak hen zuur op. Jorn De Boeck traint al mee met de eerste ploeg en dat werpt zijn vruchten af. Onze center Pepijn De Taeye is pas zeventien, maar lijkt ook al klaar voor trainingen bij de eerste ploeg.”

Olympia Denderleeuw (1ste provinciale): “Nog een zware kalender”

Gaëtano De Smedt nam met Olympia Denderleeuw de maat van Helios Zottegem B: “We namen het heft meteen in handen. Pas in het vierde kwart naderde Zottegem B nog wat. De klus is echter nog niet geklaard, want er wacht ons een zware kalender met Temse, Laarne, Sint-Niklase Condors B en Gent-Oost-Eagles. We klopten Temse wel in de heenronde, maar dat was een heuse stunt. We hebben nog één en mogelijk zelfs twee zeges nodig om het behoud af te dwingen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER