Volleybal  lotto volley league champion final Asterix Avo - Tchalou: 3-1

Nummer zestien is binnen voor Asterix Avo: “Waren een heel seizoen supergoed”

Asterix Avo veroverde de tweede dubbel op rij.© Erik Westerlinck

Beveren-Waas -

Asterix Avo is voor de zestiende keer landskampioen. Meteen de tweede dubbel op rij en een ticket voor de CEV Champions League voor de Waaslanders. “Dit is de afsluiter van een uniek seizoen”, puft coach Kris Vansnick na de match.

Dirk Van Bruysel

Tegen een gemotiveerd Tchalou moest Asterix vier sets lang zwoegen voor elk punt. In de eerste set holden de Waaslanders meteen achter de feiten aan, maar met een opslagreeks bracht de jarige Romane Neufkens Asterix Avo opnieuw in de match. Toch ging de eerste set alsnog naar de Henegouwers, die door enkele honderden meegereisde luidruchtige supporters gesteund werden. “Tchalou deed ons pijn en viseerde met hun zware opslagen vooral Manon Stragier”, zegt Vansnick. “Ik ben blij dat Stragier overeind bleef. Ik had de ploeg gevraagd rustig te blijven en uiteindelijk hebben we met succes teruggevochten. Dit is de afsluiter van een uniek seizoen. Vergeet niet dat we al 44 wedstrijden hebben gespeeld dit seizoen en nog niet uitgeblust zijn. Integendeel, zaterdag speelden we onze beste wedstrijd van de competitie. Vandaag was het daarentegen trekken en sleuren tegen een Tchalou dat niets te verliezen had.”

Het ticket voor de CEV Champions League werd letterlijk overhandigd.© Erik Westerlinck

Tactisch plannetje

“Deze finalematch kon inderdaad alle kanten op”, geeft middenspeelster Laura Overwater toe. “In de eerste set namen we een valse start. We begonnen niet scherp genoeg, maar vochten ons in de match en strandden op een zucht van setwinst. In die set tankten we vertrouwen want vanaf de tweede set hadden we alles beter onder controle. Niet evident tegen een ploeg die ons door en door kent, maar ons tactisch plannetje klopte dus. Vooral de pipe-aanval was verrassend.”

Twee seizoenen is Overwater actief bij Asterix en in evenveel seizoenen pakte ze de dubbel. “Welke titel nu de moeilijkste was? Het is moeilijk te vergelijken, want vorig seizoen verloren we in de play-offs niet meer en deze keer was dat wel enigszins anders. Niet omdat wij minder waren, maar vooral omdat het niveau van de ploegen in de Lotto Volley League dichter bij elkaar ligt. Al bij al kunnen we stellen dat we een heel seizoen supergoed waren”, besluit de Nederlandse, die morgen al bij haar nationale ploeg wordt verwacht.

De speelsters mogen vieren na een nieuwe geslaagde campagne.© Erik Westerlinck

Trotse Krenicky

Setter Charlotte Krenicky trekt volgend seizoen naar Stuttgart en neemt afscheid van Asterix Avo met een tweede dubbel. “Ik ben blij en bijzonder trots op de hele ploeg”, zegt Krenicky. “Deze titel schat ik hoger in dan die van vorig jaar, want Tchalou speelde echt heel sterk”, aldus Krenicky, die maandag opnieuw aansluit bij de Yellow Tigers.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen