VIDEO. Teleurgestelde Kylian Mbappé komt met veelzeggende reactie op vraag over Real Madrid

Geen tweede Champions League-finale voor het PSG van Kylian Mbappé (25). Borussia Dortmund bleek over twee wedstrijden te sterk voor de Franse kampioen. Balen voor Mbappé, die naar alle waarschijnlijkheid vertrekt. Real Madrid lijkt zijn toekomstige werkgever, maar de Franse aanvaller kon een vraag over ‘De Koninklijke’ na de verloren halve finale niet echt waarderen.

Vincent Van Genechten

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik heb geprobeerd mijn team zo goed mogelijk te helpen, maar het was niet genoeg”, zei Mbappé daarvoor. “Ik ben de man die doelpunten moet maken en beslissend moet zijn. Als het goed is, sta ik in de schijnwerpers en als dat niet het geval is, komt er kritiek op mij. Dat is geen probleem.”

LEES OOK. Met dank aan Mats Hummels en het doelhout: Dortmund plaatst zich voor Champions League finale na nieuwe zege tegen PSG

“Droom is nog niet voorbij”

Borussia Dortmund plaatste zich dinsdagavond ten koste van Paris Saint-Germain voor de finale van de Champions League. De Borussen wonnen op bezoek in het Parc des Princes – net als in de heenwedstrijd – met het kleinste verschil (0-1) en mogen zich opmaken voor een eerste finale op het Kampioenenbal in meer dan tien jaar. Dortmund-trainer Edin Terzic was in de wolken. “De droom is nog niet voorbij”, aldus de Duitse T1.

“Als ik één woord moet kiezen, dan is het trots”, omschreef Terzic zijn gevoel na afloop in de catacomben tegen de verzamelde pers. “Ik ben fier voor mijn staf, mijn team en voor de club. Vorig seizoen verloren we het kampioenschap thuis op de laatste speeldag. Ik ben blij dat we nu iets terug kunnen doen voor onze fans. We zijn elke wedstrijd gegroeid en beseften dat we iedereen konden verrassen. Ik ben heel blij dat ik met mijn team in de finale sta.”

Zijn collega bij PSG Luis Enrique baalde als een stekker. “We raakten in beide wedstrijden zes keer het doelkader en hadden 31 schoten op doel... En we scoorden toch niet. Dit is moeilijk te geloven. Maar dit is voetbal. We accepteren de uitschakeling, hoe oneerlijk die ook kan aanvoelen. Felicitaties aan Dortmund.”

Dortmund speelt in de finale, op 1 juni op Wembley, tegen Real Madrid of Bayern München. Beide ploegen hielden elkaar in de heenwedstrijd van hun halve finale in evenwicht (2-2) en werken woensdag (21 uur) de return af in de Spaanse hoofdstad.

Luis Enrique troost Mbappé.© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League