Kos Karetsas (16) toont zijn klasse bij basisdebuut: “Na de assist speelde ik bevrijd”

Genk -

Konstantinos ‘Kos’ Karetsas (16) maakte tegen Antwerp zijn basisdebuut bij de hoofdmacht van KRC Genk. De jonge snaak uit Waterschei bedankte met een assist voor de beslissende 1-0 van Andi Zeqiri. “Na die assist speelde ik bevrijd”, glundert het Genkse jeugdproduct.

jds

Voor wie Jong Genk dit seizoen een beetje gevolgd heeft is Konstantinos Karetsas, Kos voor de vrienden, geen onbekende. De tiener uit Waterschei toonde zijn talent al in de Challenger Pro League, met zes goals en vijf assists had hij een groot aandeel in het behoud van Jong Genk. Sinds maandag kent ook het bredere voetbalpubliek Karetsas: ‘A New Kid on the Block’ is opgestaan in de Cegeka Arena.

“Twee dagen geleden vertelde de coach voor de training dat ik zou starten tegen Antwerp”, legt Karetsas zijn rollercoaster van de voorbije dagen uit. “Ik had het zeker niet verwacht en hoopte gewoon op wat speelminuten. Dit is een geweldig gevoel, een droom die uitkomt.”

Stress

Karetsas, die uiterlijk altijd cool lijkt, had voor een keertje toch last van stress. “Ik heb de nacht voor de match een uur wakker gelegen, maar daarna heb ik goed geslapen Ik had zenuwen, ja”, lacht hij. “Het was een zalig gevoel om voor zo veel Genkse supporters te spelen. Na de eerste baltoets waren de zenuwen weg.”

De jonge middenvelder was bepalend voor de uitslag. Met een uitgemeten pass stuurde hij Andi Zeqiri alleen op het Antwerpse doel af. “Het was een counter”, herinnert Karetsas zich de bewuste fase. “Ik kon meteen naar Andi spelen, maar wachtte en lokte eerst wat spelers naar mij toe zodat hij de ruimte kreeg. Op het laatste moment kon ik hem lanceren, hij maakte het daarna goed af.”

Wiskunde

Nadien leek het alsof de 16-jarige al het hele seizoen in het eerste elftal speelt. “Na de assist zat ik goed in mijn vel en kon ik doen wat ik wilde”, knikt hij. “Ik speelde bevrijd. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen. Hopelijk krijg ik nog kansen.”

Maar vooraleer Genk zondag op het veld van Union speelt, is het back to reality voor Karetsas. “Dinsdagochtend opnieuw school, het eerste uur wiskunde. Niet mijn geliefkoosde vak”, schatert hij. 

Aangeboden door onze partners