© Bart Van den Langenbergh

Spilfiguur van bende afpersers krijgt 42 maanden cel

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft Micky M., een dertiger uit Meerhout, tot 42 maanden cel veroordeeld voor een maandenlange en gewelddadige afpersing. Ook tien kompanen zijn schuldig bevonden en krijgen celstraffen tot 36 maanden.

dvd

Het slachtoffer werd van juni tot september 2017 bedreigd en geslagen. Telkens wanneer hij weigerde geld aan zijn afperser te overhandigen, moest hij slagen incasseren. Als het slachtoffer geen geld op zak had, vergezelden de afpersers hem tot in het bankkantoor.

Het slachtoffer durfde niet naar de politie stappen omdat ze hem met de dood hadden bedreigd. In september 2017 liep de afpersing uit de hand. Het slachtoffer werd vastgebonden op een stoel in de kelder van een woning. Hij moest onder dwang vloeibare xtc drinken tot hij het bewustzijn verloor.

Toen hij wakker werd, bevond hij zich in een afgesloten zolderkamer. Daar werd hij drie dagen gevangen gehouden terwijl de afpersers zijn woning leegroofden. Pas in december 2017 stapte het slachtoffer naar de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER