Dit is de vrouw die de beroemde Victoria's Secret-vleugels maakt en ze toont hoe ze dat doet

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De bekende Victoria's Secret-vleugels zijn maar voor weinig modellen weggelegd die meelopen in het jaarlijkse modespektakel van het lingerielabel. Dat hoeft ook niet te verbazen als je ziet hoeveel werk er in kruipt om ze te maken. Who What Wear zocht daarom Marian 'Killer' Hose op. Zo konden ze kennismaken met de vrouw achter de vleugels en zien hoe ze te werk gaat.

flb

De show van Victoria's Secret in Shanghai is ondertussen alweer achter de rug en dus doken al de eerste beelden op van wat zich allemaal op de catwalk afspeelde. Een van de grootste wowfactoren doemt jaarlijks op als die enkele modellen die uitverkoren zijn met de enorme vleugels de catwalk oplopen. Het zijn die exemplaren die worden gemaakt in het New Yorkse atelier van Marian Hose.

Met haar team maakte ze al twaalf jaar kostuums voor onder meer musicalproducties zoals 'The Lion King' en 'Aladdin', maar ze werd negen jaar geleden ook door Victoria's Secret gevraagd om de vleugels te ontwerpen. "Het is een van mijn favoriete jobs omdat het altijd interessant is en ik mooie dingen mag maken", vertelt ze in het filmpje terwijl ze de hand legt aan een van de vleugels die in Shanghai te zien was (foto onderaan).

Daarnaast vertelt ze ook dat in die vleugels tussen de dertig en vierhonderd uur werk kan kruipen, zeker omdat er soms heel wat detailwerk bij komt kijken. "De Angels krijgen daarom vaak maar een keer of twee de kans om de vleugels te passen. Ze zijn ook enorm groot."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer