Weer aanhoudingen bij pro-Palestijnse acties op universiteiten VS

Nieuws
Bijna tweehonderd actievoerders zijn zaterdag aangehouden bij nieuwe pro-Palestijnse protesten op Amerikaanse universiteiten, melden media in de VS. De arrestaties waren op de Northeastern University in Boston, de Arizona State University en de Indiana University, schrijft The New York Times.
anp
zondag 28 april 2024 om 03:08
Afbeelding
beeld anp

Demonstranten hadden op de onderwijsinstelling in Boston een tentenkamp opgezet. De directie vroeg hen te vertrekken, maar dat weigerden ze. Zaterdag heeft de politie het kamp afgebroken en 102 activisten aangehouden. In Arizona werd een kampement op de universiteit afgebroken, 69 mensen werden meegenomen. Ook in Indiana greep de politie in. Opgebouwde tenten werden verwijderd en 23 actievoerders zijn aangehouden.

De landelijke protestgolf begon aan de Columbia University, waar vorige week tientallen betogers werden opgepakt nadat de universiteitsautoriteiten de politie erbij haalden. Sindsdien zijn op steeds meer universiteiten in de VS soortgelijke acties gehouden en al meer dan zevenhonderd betogers gearresteerd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Technologiegroep TKH stijgt op lager Damrak na koopadvies

TKH was vrijdag een van de schaarse winnaars op de Amsterdamse beurs. De technologiegroep kreeg een koopadvies van investeringsbank Jefferies en werd 3,7 procent hoger gezet.

Afbeelding

Farmaceuten winnen eerste rechtszaak VS rond maagzuurremmer

Farmaceuten hebben de eerste Amerikaanse rechtszaak rond maagzuurremmer Zantac gewonnen, melden farmaceut GSK en zijn advocaten. Een vrouw spande de zaak aan omdat ze kanker zou hebben gekregen door Zantac, maar een jury in Chicago oordeelde dat GSK en Boehringer Ingelheim niet..

Afbeelding

AI-startup van Elon Musk wordt meer dan 24 miljard dollar waard

Het bedrijf xAI waarmee Elon Musk de concurrentie wil aangaan met het populaire ChatGPT, wordt meer dan 24 miljard dollar waard. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

Afbeelding

Strengere eisen voor verzekeren e-bikes door hoger diefstalrisico

Verzekeraars hebben de voorwaarden om een elektrische fiets te verzekeren aangescherpt, omdat het risico op diefstal toeneemt. ANWB en Univé bevestigen dit na berichtgeving van het AD.

Afbeelding

AEX koerst af op lager begin na koersverliezen op Wall Street

De AEX-index op het Damrak koerst vrijdag af op een lager begin. De vrees dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente langer hoog houdt om de hardnekkige inflatie te bestrijden, drukt de stemming op de beursvloeren.

Afbeelding

Rusland wijt aanslag concertzaal Moskou aan tak van IS

De Russische regering heeft voor het eerst onomwonden verklaard dat de bloedige aanslag op een concertzaal in maart in Moskou het werk was van Islamitische Staat in de Provincie Khorasan (ISKP), een vanuit Afghanistan en Pakistan opererende jihadistische terreurbeweging.