Maria Gielis geniet van het leven bij het Mayerhof.© RR

Gevierde 104-jarige fietst nog iedere dag op de hometrainer

Mortsel -

Het Mayerhof van Mortsel mocht deze week een 104-jarige vieren. Maria Gielis verblijft sinds november 2018 in het woonzorgcentrum waar ze nog alle dagen van het leven geniet.

Enkele dagen nadat Madeleine Aerts in woonzorgcentrum Compostela van Borsbeek haar 104de verjaardag vierde, was er bij de buren in Mortsel reden tot een feestje. Terwijl Maria Gielis in het Mayerhof op haar 104de verjaardag klonk, kreeg ze via schepen Koen Dehaen felicitaties van Koning Filip en Koningin Mathilde.

Maria kreeg felicitaties en geschenken.© RR

“Maria heeft tot haar 98ste alleen gewoond in de Molenstraat van Edegem. Haar ogen en oren laten haar soms in de steek maar ze is overal graag bij. Ze fietst dagelijks haar kilometers op de hometrainer. Zo won ze vorig jaar zelfs de Tour de France-competitie van het rusthuis. Ze besteedt veel aandacht aan haar outfits en heeft ondanks haar slechte ogen steeds gezien als je iets nieuw draagt. Ik vind haar een zeer wijze vrouw”, zegt Tinneke Bruyninckx, die Maria in Mortsel leerde kennen.

De kranige dame heeft namelijk geen familie meer maar ze is graag gezien in het Mayerhof. “Het is een grote eer om een 104-jarige met zoveel levenswijsheid bij ons te hebben. Het doet ons een plezier dat ze van het leven geniet”, vertelt directeur Jean-Pierre Waterkeyn. (fisp)

LEES OOK. Madeleine Aerts toast op haar 104de verjaardag: “Oud geworden door veel te strijken”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel