© BELGA

“Het gevoel was shit deze week, maar...”: Union-trainer Alexander Blessin gelooft in ommekeer tegen Club Brugge

Union wil opnieuw de rug rechten na de 0 op 9. Zondag ontvangen de Brusselaars in eigen huis club-in-vorm Club Brugge, maar trainer Alexander Blessin gelooft in een ommekeer. “De emoties zijn hoog opgelaaid bij mijn spelers, dat heb ik graag.”

Valerie Van Avermaet

Na de nederlaag tegen Anderlecht vertelde Alexander Blessin nog dat zijn team geen nice week te wachten stond, maar voor de wedstrijd tegen Club Brugge relativeerde de Duitser dat alweer. “We moeten ook niet overdrijven. Van buitenaf lijkt het hier misschien crisis na die drie nederlagen, maar dat is niet het geval. We hebben in elke wedstrijd kansen genoeg gehad, dus ik maak me geen zorgen. Al moet het defensief wel beter. Ik lees overal dat ik hard heb geschreeuwd tegen mijn spelers in de cirkel op het veld na de wedstrijd tegen Anderlecht. Dat klopt, maar dat doe ik elke week. Dat weten jullie ook. Het gevoel was shit deze week. Je draagt die nederlagen natuurlijk mee, maar we hebben een hele week hard gewerkt.”

Groepsgesprek

“We hebben veel gesproken deze week. De spelers hebben dat zelf met elkaar gedaan, daar ben ik blij om. Als de emoties hoog oplaaien, wil dat zeggen dat je niet blij bent met de huidige situatie. Zo hoort het ook. En uiteraard heb ik hen ook individueel toegesproken. Dat doen we vaak. Alleen is kritiek geven en krijgen makkelijker als alles goed gaat. Als je verliest, doet dat meer pijn. Maar als je beter wil worden, dan moet het.”

© Isosport

Onder andere met Mohamed Amoura sprak de trainer van Union individueel. “Ik hoop dat hij mij begreep”, lachte Blessin. “Weet je, ik had altijd wel gedacht dat zijn curve met ups-and-downs zou gaan. Hij heeft tijd nodig. Hij is nog jong en komt van een seizoen waarin hij vaak op de bank zat. Nog nooit speelde hij twee of drie wedstrijden na elkaar, tot nu. Dat doet iets met je hè. Met een masker spelen, helpt trouwens niet. Bovendien verdedigt iedereen de laatste tijd stevig op hem en iedereen praat over hem. Ook dat is nieuw voor hem. Hij is een Algerijn, emotioneel dus. Hij is niet blij met zijn prestaties en daar hou ik van. Nu moet hij weer die laatste stap zetten, ballen net iets beter bijhouden. Leren van deze momenten. Ik heb hem een video getoond en uitgelegd dat hij moet proberen om andere zones in te duiken. We zullen zien of het helpt”.

Vertrouwen tegen Club

Club Brugge wordt geen makkelijke tegenstander zondag om het tij te keren. Blauw-zwart zit sinds de trainerswissel in een goede flow en plaatste zich donderdag tegen PAOK nog voor de halve finale van de Conference League. “Ik heb de wedstrijd gezien. Volgens mij is PAOK niet zo’n goed team”, grapte Blessin. “Ik ben blij voor het Belgische voetbal, maar zondag is het een play-offwedstrijd. Da’s iets anders. Ze zullen met veel vertrouwen naar ons komen, maar dat was de vorige keren ook zo. We wonnen al twee keer dus we weten hoe het moet.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer