Asterix volgt aan zee zichzelf op als kampioen

© Rudy DECLERCK

In de reguliere competitie en in de eerste playoff-reeks hield bekerwinnaar Hermes Oostende steeds de eerste plaats vast. Maar in de finalereeks van de play-offs won titelverdediger Asterix Avo Melsele de drie wedstrijden waarvan zaterdag met 1-3 aan zee. Asterix mag zichzelf zo opnieuw kampioen noemen.

rpo

De Valkeneer en Biebauw openden de match het best (6-3) maar Boonstra stuurde de bezoekers naar 6-8. Boonstra was in die initiële set topschutter met zes eenheden, Na 10-9 nam Asterix opnieuw afstand: 12-16, 17-21 en 22-25. Ook in set twee nam de kustploeg de beste start: 6-3 en 8-5. De Waaslanders namen bij 9-10 de leiding over maar Coolman en co gaven niet op: 18-17. Daarna serveerde Van Avermaet in één ruk naar nieuwe setwinst: 18-25. Van Gestel oogstte acht punten in set twee. Hermes boog het hoofd niet en dwong de bezoeksters bij 4-0 in de derde deelbeurt tot een time-out. Na 7-2 naderden Boonstra en Van Avermaet tot 10-7. Lafeber en Coolman samen goed voor 13 punten in set drie, vergrootten het verschil opnieuw tot 16-10, moment waarop coach Vande Broek een nieuwe time-out nam. Hermes stoomde naar een beslissende 22-12 door. In set vier bouwde Asterix via 1-4 en 6-10 een 9-13-voorsprong uit. De Valkeneer bracht Hermes aan 17-17 op gelijke hoogte. Een blokkerend sterk Asterix liet zich de titel niet meer afsnoepen. Met een ace scoorde topschutter Van Gestel aan 18-25 het kampioenenpunt. Meteen de dertiende landstitel van Asterix, evenveel als Hermes in de jaren zeventig en tachtig.

HERMES OOSTENDE: Lafeber 9, Biebauw 5, Coolman 17, Blenckers 5, De Valkeneer 15, De Boeck, Platteeuw 5, De Tant, Verbinnen 2, Vanden Berghe.

ASTERIX AVO MELSELE: Voets, Janssens 11, Boonstra 16, Van Avermaet 11, De Leeuw 4, Van Bree 1, D’Hondt 5, Van Gestel 18.

SETSTANDEN: 22-25, 18-25, 25-17, 18-25.