© EPA-EFE

Nico Hulkenberg verlaat Haas aan einde van F1-seizoen en kiest voor nieuw avontuur bij KICK Sauber

Nico Hulkenberg zal in 2025 niet meer voor het Formule 1-team van Haas rijden, zo bevestigt de Amerikaanse renstal vrijdagochtend via sociale media. De 36-jarige Duitser, die sinds vorig seizoen voor Haas uitkomt, kiest namelijk voor een nieuw avontuur bij KICK Sauber.

Marnix Taes

Hulkenberg keert in 2025 terug naar Stake F1 Team KICK Sauber, voor wie hij in 2013 ook al uitkwam. De renstal ondergaat in 2026 een heuse metamorfose en wordt volledig overgenomen door de Duitse autofabrikant Audi. Op Facebook reageerde de Duitser op zijn transfer. “Het is een groot project met hoge ambities en een enorme uitdaging, eentje waar ik erg naar uitkijk. Tijdens de gesprekken met team principals Andreas Seidl en Oliver Hoffmann kreeg ik een gevoel van waardering en wederzijds begrip met betrekking tot de gemeenschappelijke doelen.” Momenteel rijden de Fin Valtteri Bottas en de Chinees Guanyu Zhou voor de Zwitserse renstal, maar beide rijders zitten in 2025 nog zonder contract.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hulkenberg reed sinds 2023 aan de zijde van Kevin Magnussen bij Moneygram Haas F1 Team. De ervaren Duitser kwam er zijn jongere landgenoot Mick Schumacher, zoon van F1-legende Michael Schumacher, vervangen en liet zijn job als testrijder bij Aston Martin varen. Vorig seizoen kon Hülkenberg negen WK-punten verzamelen, wat beduidend meer was dan de schamele drie punten van zijn Deense ploegmaat Magnussen. De Duitser werd namelijk zevende in Australië en kwam ook met drie WK-punten uit de GP van Oostenrijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dit seizoen stapelde de Duitser de toptienplaatsen op. Tiende in Saoedi-Arabië, negende in Australië en nog eens tiende in China: opnieuw scoorde Hülkenberg beter dan Magnussen, die maar een keer tiende werd Down Under. “Tegelijkertijd wil ik het hele Haas F1 Team bedanken, in het bijzonder Gene Haas en Guenther Steiner, omdat ze anderhalf jaar geleden hun vertrouwen in mij hebben gesteld en een comeback in de F1 mogelijk hebben gemaakt. Ik zal er in de resterende negentien races alles aan doen om zo succesvol mogelijk te zijn.”

Aan de zijde van viervoudig wereldkampioen en landgenoot Sebastian Vettel verloor Hülkenberg in 2022 zijn permanent zitje bij Aston Martin. Eerder had hij een zitje bij Williams, Force India (een voorloper van Aston Martin), Sauber en Renault. Hij heeft al aan meer dan tweehonderd Grands Prix in de Formule 1 meegedaan, verzamelde al meer dan vijfhonderd (!) WK-punten, maar heeft nog nooit mogen proeven van het podium.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer