Usain Bolt krijgt standbeeld voor nationaal atletiekstadion in Jamaica

Bezoekers van het nationaal atletiekstadion in het Jamaicaanse Kingston, kunnen voortaan poseren aan een standbeeld van Usain Bolt. De spurtlegende woonde zondagavond de officiële onthulling bij van het kunstwerk, waarop hij is afgebeeld in zijn bekende overwinningspose.

Bolt zei in een korte speech voor het Independence Park dat hij “geen woorden had” om zijn gevoelens te beschrijven. “Dit is een heel grote eer. Ik had nooit durven denken dat dit mij zou overkomen. Het geeft een enorm goed gevoel.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bolt zette in augustus op het WK in Londen een punt achter zijn fantastische carrière. De Jamaicaan won op drie opeenvolgende Olympische Spelen (2008-2012-2016) goud op de 100, 200 en 4x100 meter, een ongeziene prestatie. Een medaille, de 4x100 van 2008, speelde hij wel kwijt na een positieve dopingplas van teamgenoot Nesta Carter. Daarnaast werd ‘Lightning Bolt’ elf keer wereldkampioen en heeft hij de wereldrecords op de 100 (9.58) en 200 meter (19.19) in handen.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen