Luister naar

ND-lezers:

Nieuws
-
zaterdag 15 december 2018 om 03:00

Henk Kooistra, veehouder

Moeilijk, maar een goed begin zou zijn het uitroeien van de gedachte dat ‘verstand en wijsheid’ achter de groene bestuurstafel zitten en ‘onnozelheid en onverstand’, ook wel aangeduid met ‘laagopgeleid’, ervoor.

Gustaaf Modderman, ambulanceverpleegkundige

Als politici gewone taal spreken, heb je al heel wat bereikt.

Klaas Jan Hoff, akkerbouwer

Door ze erop te wijzen dat veel werkplezier is kapot geregeld door een dwangmatige, ongebreidelde ambtelijke regelneurose.

Raymond Meijer, apotheker

Veel of weinig scholing heeft niets te maken met interesse. En interesse is de basis voor kennis en inzicht. Het stimuleren van interesse kan alleen door integere mensen worden gerealiseerd, niet door politici.

Rob Klok, IT-adviseur

Je kunt een groep mensen alleen goed vertegenwoordigen als je veel met ze optrekt. Ik vraag met echter af of alle groepen wel vertegenwoordigd willen worden en niet standaard voor of tegen zijn.

Suze de Wolff, vrijwilliger

Gebruik begrijpelijk, gewoon Nederlands, leest prettiger voor zowel hoog- als laagopgeleiden !

Winno Eernstman, gevangenbewaarder

Is dat wel de bedoeling? Ik vind dat de parlementariërs veel meer van hun pluche af moeten dalen naar het volk. Noblesse oblige = adeldom verplicht!

Hendrik Blokhuis, directeur

Je voelt je vertegenwoordigd als je mening wordt verwoord. Ofwel, spreek hun taal, een stem hebben ze al.

Nelleke Berntsen, gepensioneerd docent mbo

Oprechtheid en betrouwbaarheid doen wonderen bij laag- en hoogopgeleiden. Maar dat is moeilijk voor een politiek systeem waarin zaken zo aantrekkelijk mogelijk gepresenteerd moeten worden, wil men nog herkozen worden.

Frea Kroese, fotograaf

Ik heb mijn vragen bij dit onderzoek. Nog nooit is Nederland zo plat geweest, in meer opzichten. Dokter en politicus vragen: wat zou u eraan willen doen? En tsja, dan is het vaak stil of wordt er juist geschreeuwd. Sommige vraagstukken zijn zeer complex.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Er is in de Nederlandse Gereformeerde Kerken geen andere kijk op de Bijbel ingevoerd

In de Nederlandse Gereformeerde Kerken houden we onszelf niet voor de gek, ook al zegt Henk van den Belt dit meerdere malen (ND 23 mei). Integendeel, stelt Paul Voorberg.

Waarom ben ik dan niet in een halleluja-stemming, zo vraag ik mezelf deze weken af. En ben ik zelfs op mijn hoede voor de geboorte straks.

Mijn ongeboren kind was ziek, maar er is een wonder gebeurd. Hoe ga ik nu verder?

De woorden ‘Verder na een wonder’ zitten al weken in mijn hoofd, want er is - Godzijdank - een wonder gebeurd. Anne Marije Baars vertelt wat er gebeurde nadat ze vorige maand hoorde dat haar ongeboren kind ziek was.

Jacob Zuma eerder dit jaar op campagne als leider van uMkhonto weSizwe (MK).

Verkiezingen Zuid-Afrika: hoe Jacob Zuma het ANC te gronde richt en het land daarin meesleurt

Dertig jaar geleden maakte de Zuid-Afrikaanse kiezer een einde aan het onrecht van apartheid. Maar dit werk van Nelson Mandela kan bij de verkiezingen van 29 mei opnieuw een dreun krijgen, schrijft Ruben Elands.

De Oude Kerk in Oosterbeek is een van de oudste kerken in Nederland. In zo'n oude kerk zit heiligheid juist in de stenen.

Waarom geloven in je eentje zo lastig is en het daarom jammer is wanneer een oude kerk sluit

Het gebeurt geregeld dat een oude kerk een nieuwe bestemming krijgt, maar bij de Oude Kerk in Vlaardingen was dat voor theoloog Jan Martijn Abrahamse toch net even anders.

Jongeren op de pinksterconferentie van Opwekking.

Wat vinden jongeren 'het goede nieuws' van het evangelie? Dat verschilt nogal per leeftijd

Dat het leven zin heeft, vinden vooral 16-plussers de winst van het evangelie, schrijven deskundigen van de adviesorganisatie Kerkpunt. Praat er eens over, adviseren ze: wat is voor jou het goede van het evangelie?

Met name in de omgeving van de Technische Universiteiten in Eindhoven – ‘Brainport’ – en Delft krioelt het van de startups.

Startende bedrijven groeien, maar dat gebeurt niet dankzij de Nederlandse banken

In de omgeving van de Technische Universiteiten in Eindhoven en Delft krioelt het van de startende bedrijven, schrijft Peter de Waard, maar waarom profiteert de Nederlandse economie daar nauwelijks van?