Luister naar

ND-lezers:

Nieuws
-
zaterdag 15 december 2018 om 03:00

Henk Kooistra, veehouder

Moeilijk, maar een goed begin zou zijn het uitroeien van de gedachte dat ‘verstand en wijsheid’ achter de groene bestuurstafel zitten en ‘onnozelheid en onverstand’, ook wel aangeduid met ‘laagopgeleid’, ervoor.

Gustaaf Modderman, ambulanceverpleegkundige

Als politici gewone taal spreken, heb je al heel wat bereikt.

Klaas Jan Hoff, akkerbouwer

Door ze erop te wijzen dat veel werkplezier is kapot geregeld door een dwangmatige, ongebreidelde ambtelijke regelneurose.

Raymond Meijer, apotheker

Veel of weinig scholing heeft niets te maken met interesse. En interesse is de basis voor kennis en inzicht. Het stimuleren van interesse kan alleen door integere mensen worden gerealiseerd, niet door politici.

Rob Klok, IT-adviseur

Je kunt een groep mensen alleen goed vertegenwoordigen als je veel met ze optrekt. Ik vraag met echter af of alle groepen wel vertegenwoordigd willen worden en niet standaard voor of tegen zijn.

Suze de Wolff, vrijwilliger

Gebruik begrijpelijk, gewoon Nederlands, leest prettiger voor zowel hoog- als laagopgeleiden !

Winno Eernstman, gevangenbewaarder

Is dat wel de bedoeling? Ik vind dat de parlementariërs veel meer van hun pluche af moeten dalen naar het volk. Noblesse oblige = adeldom verplicht!

Hendrik Blokhuis, directeur

Je voelt je vertegenwoordigd als je mening wordt verwoord. Ofwel, spreek hun taal, een stem hebben ze al.

Nelleke Berntsen, gepensioneerd docent mbo

Oprechtheid en betrouwbaarheid doen wonderen bij laag- en hoogopgeleiden. Maar dat is moeilijk voor een politiek systeem waarin zaken zo aantrekkelijk mogelijk gepresenteerd moeten worden, wil men nog herkozen worden.

Frea Kroese, fotograaf

Ik heb mijn vragen bij dit onderzoek. Nog nooit is Nederland zo plat geweest, in meer opzichten. Dokter en politicus vragen: wat zou u eraan willen doen? En tsja, dan is het vaak stil of wordt er juist geschreeuwd. Sommige vraagstukken zijn zeer complex.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Blijkbaar ziet president Biden de noodzaak om islamistische terroristen te bestrijden nu minder dan in 2016 als vicepresident.

Biden is met zijn weigering wapens te leveren gezwicht voor een terreurorganisatie

Het beleid van president Bidem om geen wapens te leveren aan Israël is niet alleen moreel verkeerd; het is ook strategisch onverstandig, betoogt Alexander Zwagerman.

Afbeelding

Wie studenten de les wil lezen, moet eerst ontsnappen aan eigen zwart-witdenken

Door te insinueren dat demonstranten niets geven om het lot van de gijzelaars, wordt volgens Rozemarijn van 't Einde en Remco van Mulligen meegegaan in het zwart-witdenken waarvan het ND-commentaar studenten beticht.

Op 20 december 2019 bevestigde de Hoge Raad dat de Staat verplicht is de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Urgenda-directeur Marjan Minnesma (rechts) wordt door haar dochter omhelsd vanwege de uitspraak.

Rechter op de stoel van de politiek? Hoe de macht in Nederland evenwichtig verdeeld wordt

Belangenorganisaties dwingen via de rechter af dat de overheid haar beleid wijzigt. Deugt dat wel? En pleit de SGP terecht voor onderzoek vanwege deze gang van zaken? Oud-rechter Verheij geeft antwoord.

'Ik zou wensen dat Europa weer bestuurd zou worden vanuit het geloof in God.'

Stemmen op een christelijke partij in Europa? 'Het gaat om wat mensen doen, niet wat ze belijden'

Neemt het belang van de Europese verkiezingen voor u toe nu CU en SGP misschien beide geen zetel bemachtigen? Welke overwegingen maken acht ND-lezers als ze gaan stemmen?

In de rubriek 'Van de redactie' schrijft een lid van de hoofdredactie over de journalistieke keuzes van het Nederlands Dagblad.

De verhalen van Daphne Wesdorp maken ons tot getuigen van oorlog

Daphne Wesdorp is 26 jaar oud, maar heeft meer oorlog gezien dan de meeste mensen. In de afgelopen paar jaar reisde ze voor het Nederlands Dagblad naar landen als Oekraïne, Irak en Ethiopië.

Vaak zitten in verhalen over religieverlating ook complexe onderhandelingen met de tradities en gemeenschappen waar je vandaan komt.

Reken af met luie en oneerlijke vooroordelen over mensen die hun religie verlaten

Veel religieverlaters gaan niet over één nacht ijs. Het is vaak een pijnlijk proces waarbij er veel op het spel staat: je geloof, familie, werk en vriendschappen. Luister eerlijk naar hen, schrijft Nella van den Brandt.