En plots staat er een file van honderd man… om boontjes te plukken

© ptb

Meer dan 100 mensen trokken afgelopen zaterdag voor 5 euro per persoon zo veel boontjes als ze wilden op het veld van landbouwer Luc Caenepeel. “In de namiddag stond er zelfs file in de straat.”

thijs pattyn

LEES OOK: Landbouwer laat je zo veel boontjes plukken als je kan dragen, maar dat doet hij helaas niet zomaar

Door een tegenvallende opbrengst en prijs stelde Luc afgelopen zaterdag vanaf 9 uur zijn bonenveld van 45.000 vierkante meter open voor het publiek. Het was voor hem de enige manier om iets te verdienen aan de boontjes, die anders verloren zouden gaan. Onder meer Dirk Gryson en Sabine Jacob uit Dikkebus zakten met hun klapstoeltjes en emmers af naar de Nieuwstraat in Kemmel. “We trokken 10 emmers voor amper 10 euro”, vertellen ze. “Toen we rond de middag aankwamen, waren nog een 30-tal mensen bezig. De boer besliste daarom zijn veld drie uur langer open te stellen. In de loop van de voormiddag ontstond zelfs filevorming in de straat.”

“Spectaculaire opkomst”

“De opkomst was spectaculair”, beaamt landbouwer Luc. “Er waren zeker meer dan 100 mensen, onder meer uit Ledegem, Kortrijk, Oostende, Veurne en Langemark. Ik kon ook voortdurend andere groenten laten aanvoeren op het bonenveld om die ter plaatse te verkopen aan de bonentrekkers.”

Sommigen stonden al vanaf 8 uur te wachten. “Ik heb dit nog nooit meegemaakt en ga dit in de toekomst nog organiseren”, besluit Luc. “Na de eerste trekdag staan er nog meer dan genoeg bonen op de akker. Komende zaterdag stel ik mijn veld opnieuw open van 9 tot 15 uur.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen