Lien De Rijbel wordt geflankeerd door haar eredames Liese en Lina.© Eric Bordeaud'huy

Lien De Rijbel (19) is de nieuwe Aardbeiprinses: “Ik kan soms nog niet geloven dat dat kroontje echt is”

Melsele -

Tijdens de Aardbeifeesten in Melsele wordt steevast een Aardbeiprinses verkozen. Na een jaar lang voorbereiden en campagnevoeren werd de 19-jarige Lien De Rijbel uit Elversele gekroond tot Aardbeiprinses.

Dieter Verschooren

Lien De Rijbel is de 62ste Aardbeiprinses. Ze studeert voor leraar lager onderwijs in Sint-Niklaas en is leidster bij Chiro Pripo in Elversele, waar ze ook woont. Vrijdagavond wist ze de jury te overtuigen met haar kennis over de aardbei en een persoonlijke act. Haar eredames zijn Liese Van Kerckhove en Lina De Witte.

De aanloop naar de verkiezingen zijn zeer zwaar voor de kandidates, met allerlei actes de présence en leermomenten over de missverkiezing. Al smeden de dames daarbij wel een zeer goede band. “We amuseren ons superhard samen en iedereen is erg trots op elkaar”, vertelt Lien. “De sfeer zit echt goed, en het evenement zelf is voorbij gevlogen.”

Geen eindpunt

Onder een stralende zon kan de nieuwe Aardbeiprinses eindelijk het besef laten komen dat ze het kroontje effectief veroverd heeft. “Ik vind het nog altijd heel zot, en kan soms nog niet geloven dat het echt is”, lacht Lien. “Maar het heeft me echt wel een boost van zelfvertrouwen gegeven en ik zie het kroontje van de Aardbeiprinses niet als eindhalte. Het staat dus zeker nog op de planning om na dit avontuur nog verdere stappen te zetten in de missenwereld. Maar eerst ga ik nog genieten van dit leuke weekend.”

De Parmastraat won donderdag al de quiz en mag zich een jaar lang de Slimste Straat van Melsele noemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER