© AP

Biden noemt Trump “losgeslagen” en zegt dat er “iets is geknapt” na verkiezingsnederlaag

Na zijn nederlaag in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 is er “iets geknapt” in Donald Trump en is de ex-president “duidelijk losgeslagen”. Dat beweert althans zijn opvolger Joe Biden, die het bij de presidentsverkiezingen van dit najaar opnieuw tegen Trump moet opnemen.

mts
Bron: CNN

“Het is duidelijk dat … toen hij in 2020 verloor, er iets in hem knapte”, sprak president Joe Biden zaterdag zijn aanhangers toe op een benefiet in de stad Seattle, aan de Amerikaanse westkust. “Hij is niet alleen geobsedeerd door het verlies in 2020, hij is ook duidelijk losgeslagen. Luister maar eens naar wat hij de mensen vertelt.”

Hoewel hij het volgens hemzelf dus moet opnemen tegen een “losgeslagen” tegenstander, schat Biden in dat de presidentsverkiezingen van dit jaar een nek-aan-nekrace zullen worden. “We hebben een goed gevoel, maar we weten dat het nipt zal worden”, aldus Biden.

Volgens een peiling uit april van CNN haalt de Republikeinse kandidaat Trump het van Biden, met 49 procent tegenover 43 procent. Veel tijd om zich op zijn kiescampagne te focussen, heeft Trump overigens niet. De afgelopen weken slijt hij veel van zijn dagen in de rechtbank, waar een strafproces tegen hem loopt rond de vermeende illegale betaling van zwijggeld aan pornoactrice Stormy Daniels, met wie hij in 2006 een kortstondige affaire zou hebben gehad.

LEES OOK. Stormy Daniels bijt van zich af tijdens vragen van Trump-advocate: “Als ik dit verhaal verzonnen had, zou het beter zijn”

LEES OOK. DE INSIDER. De dag van de pure vernedering voor Donald Trump: “Hij zat er verslagen en gegeneerd bij”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER