© margo tilborghs

Milan (11) nog in coma na zwaar ongeval met zus en vader in Essen

De twee kinderen die vrijdagavond gewond raakten bij een zwaar ongeval op de Kalmthoutsesteenweg liggen nog in het ziekenhuis. “Milan zal nog geruime tijd in coma worden gehouden.”

Sam Reyntjens

Het ongeval op de Kalmthoutsesteenweg in Essen eiste vrijdagavond een zware lichamelijke tol. Een 33-jarige vader uit Kapellen verloor er de controle over zijn wagen en belandde tegen een boom en in de gracht naast de weg. Zijn twee kinderen, acht en elf jaar oud, zaten op de achterbank. Zij liepen de zwaarste verwondingen op.

De ouders van de kinderen zijn niet meer samen, de moeder was dus niet aanwezig bij het ongeval. “Wij zaten thuis toen we plots telefoon kregen”, vertelt een vriend van de familie. “Het waren omstaanders die belden en zeiden dat de kinderen een ongeval gehad hadden. Uiteindelijk legde de politie ons de ernst van de situatie uit.”

Milan, de elfjarige zoon, ving de zwaarste klap op. “De jongen zat aan de kant waar de auto tegen de boom gegaan is.” Milan werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. “Hij ligt nog altijd op intensieve zorgen. Hij wordt in een coma gehouden, en dat nog zeker een maand.” Dokters willen nog geen prognoses doen over de toekomst van de jongen. “Het kan alle richtingen uit”, aldus de vriend. “Maar er is wel hersenschade.”

Met dochter Tiani (8) gaat het ondertussen beter. “Zij mocht zondag (gisteren, red.) intensieve zorgen verlaten en werd naar een gewone kamer overgebracht.” De vader van de twee kindjes raakte slechts lichtgewond. Hij werd in het weekend uit het ziekenhuis ontslagen.

“Gordel redde levens”

Over de exacte omstandigheden van het ongeval kunnen nog geen uitspraken gedaan worden. De vriend benadrukt wel dat beide kinderen hun veiligheidsgordel droegen. “Dat is de redding geweest, zeker voor Tiani.”