Moordenaar van Veronique (36) met bivakmuts naar reconstructie gebracht: “Familie volgt op afstand”

Knokke-Heist -

De reconstructie van de moord op Veronique Nobus (36) vindt momenteel plaats in Heist. Dat gebeurt in haar appartement in de Knokkestraat, waar dader Jürgen M. zijn ex-partner met meer dan tweehonderd messteken om het leven bracht. Hij werd mét bivakmuts naar de plaats van de feiten gebracht, waar de politie massaal aanwezig is.

Junior Verbeeke

Politieagenten verzamelden donderdagochtend al vroeg op de hoek van de Kursaalstraat en de Knokkestraat: het volledige kruispunt werd afgezet met doeken van de gemeente om pottenkijkers op afstand te houden. Daar ligt het appartement van Veronique Nobus. Zij werd op 4 december 2023 met zwaar geweld om het leven gebracht door Jurgen M., die vandaag nog eens haarfijn mag uitleggen aan de speurders hoe hij te werk is gegaan. (Lees verder onder de foto)

Jürgen M. is mét bivakmuts naar de plaats van de feiten gebracht, waar de politie massaal aanwezig is.© jve

Voor de ingang van het appartementsgebouw van Veronique werd ook een tent opgesteld. Want ook daar moet M. zijn verhaal doen. De feiten speelden zich namelijk deels in de gang af. Kort voor 14 uur werd de dader via een personenwagen naar de plaats van de feiten gebracht. Hij had een bivakmuts en een fluovestje aan.(lees verder onder de foto’s)

De hoek van de Knokkestraat en de Kursaalstraat is afgesloten voor pottenkijkers.© jve

Voor de ingang van het appartementsgebouw werd een tent geplaatst.© jve

LEES OOK. “Ik heb Veronique iets aangedaan”: Jürgen M. (41) zocht zijn ex op in stadion Club Brugge, enkele uren later was ze dood

Antwoorden

De reconstructie zal vanop afstand gevolgd worden door onder andere de vader van Veronique. “De familie zoekt natuurlijk naar antwoorden”, klinkt het bij Jan De Groote, raadsman van de familie. “De wedersamenstelling kan gevolgd worden op een scherm. Dat geldt voor iedereen die zich burgerlijke partij hebben gesteld.” Of er later vandaag nog een verklaring volgt van de betrokken partijen of het parket, is nog niet duidelijk.

© jve

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER