De leden van de Koninklijke Heemkundige Kring van Essen tonen trots de nieuwe De Spycker. Die wordt gesmaakt.© koen fasseur

Nieuw jaarboek De Spycker van heemkundige kring verkoopt als zoete broodjes

Essen -

Voor de voorstelling van het jaarboek De Spycker door de Koninklijke Heemkundige Kring van Essen liep de raadzaal mooi vol. Intussen loopt de verkoop ervan een trein en bracht de kring al vierhonderd exemplaren aan de man.

 “Een opvallend kenmerk van dit jaarboek is het toegevoegde katern van zestien pagina’s, wat een extra dimensie biedt aan de al rijke inhoud”, meent Jan Suykerbuyk van de heemkring. Op de voorstelling zelf gingen er al meteen 350 boeken van de hand. “De Spycker ligt ook te koop in onder meer het VVV-kantoor De Tasberg, Essen Press, Brems en ‘t Romanneke. Naar schatting zijn er al meer dan vierhonderd exemplaren verkocht.”

Al meer dan 400 exemplaren zijn er verkocht van De Spycker 2024.© koen fasseur

Ondanks de uitbreiding van het jaarboek, blijft de prijs 20 euro en dus bereikbaar voor een breed publiek. Bovendien bereidt de kring al het jaarboek 2025 voor, met opnieuw een boeiende mix van onderwerpen. “Van het vieren van 100 jaar vogelkundige kring ‘De Edele Zangers’ tot het verkennen van de geschiedenis van Essense wasserijen, kunstenaar Marc Baetens en de impact van de turnkring Sport en Spel op de lokale gemeenschap”, licht Suykerbuyk al een tip van de sluier. (ella)

De raadzaal van het gemeentehuis was goed gevuld bij de lancering van het jaarboek.© koen fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners