Themabeeld.© Jan Van der Perre

Man onder invloed richt ravage aan in Antwerpen-Noord en rijdt in op verschillende wagens: slachtoffer zwaargewond

Antwerpen -

Een man (48) onder invloed heeft woensdag een ware ravage aangericht in Antwerpen-Noord. Hij reed in op verschillende tegenliggers, waarbij een slachtofer zwaargewond raakte. Bij het wegwandelen sloeg de man ook een dame in het gezicht.

De feiten speelden zich woensdagnamiddag af in de omgeving van de Van Kerckhovenstraat, in Antwerpen-Noord. “De politie werd ter plaatse gevraagd omdat er verschillende wagens waren aangereden”, vertelt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie. “Op basis van de beschikbare camerabeelden en de verklaringen van getuigen werd duidelijk dat een bestuurder met zijn voertuig was ingereden op tegenliggers, schijnbaar zonder aanleiding of waarschuwing.”

In totaal deelden vijf andere wagens in de brokken. “Sommige tegenliggers werden zelfs meermaals frontaal of in de flank geraakt. Ook een geparkeerde wagen raakte beschadigd”, gaat Migom verder. “Bij de aanrijding raakte een man zwaargewond. Hij was ook zwaar onder de indruk van de feiten.”

Slag in het aangezicht

Door de vele botsingen weigerde de wagen van de man op een gegeven moment dienst. Hij stapte uit en wandelde te voet verder. Een 68-jarige dame wilde hem aanspreken over wat was gebeurd, maar kreeg een slag in het aangezicht. Bij aankomst van de interventiepatrouilles werd de man door omstaanders aangewezen en door de politie gearresteerd.

“Er waren duidelijke aanwijzingen dat hij onder invloed verkeerde van drank of drugs, maar de man (49) weigerde een speeksel- en ademtest af te leggen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor een bloedafname, waarna hij werd opgesloten in het cellencomplex tot ontnuchtering”, zegt Migom.

Eerder op de dag bleek de man al voor problemen te hebben gezorgd in Merksem door zijn agressieve en onvoorspelbare gedrag. Hij zal op een later moment verhoord worden, de politie trok zijn rijbewijs alvast onmiddellijk en voor 15 dagen in.

 (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen