Na 15 jaar heeft Herman Brusselmans een nieuwe bril: “Over vijftien jaar kom ik nog eens terug”

GENT/IEPER -

Herman Brusselmans lijkt een nieuwe man sinds de geboorte van zijn zoon Roman. De schrijver stopte met roken (of toch voor even), zette de schaar in zijn lange haren en heeft nu ook een nieuwe bril. Dat laatste was al vijftien jaar geleden.

Jill Dhondt en Thijs Pattyn

Afgelopen zomer verloor Herman Brusselmans zijn wilde haren, letterlijk, na 37 jaar. Zijn vriendin Lena knipte zijn staart af op hun binnenkoer in Gent, zijn kapster Christine deed de rest. Een klein jaar later moest ook zijn oude bril eraan geloven.

Brusselmans werd uitgenodigd door optiek Porteman in Ieper om een nieuw montuur te kiezen en daar ging de schrijver met plezier op in. “Mijn vorige bril heb ik vijftien jaar gedragen”, zegt hij. “Het was eens tijd voor een nieuwe.”

Motor

Met hulp van vriendin Lena, zoon Roman en de opticiens van Porteman koos Brusselmans voor een bril van het Berlijnse Mykita en een zonnebril voor op de motor van Oakley Holbrook. “Ik ben heel tevreden”, zegt de schrijver. “De opticiens van Porteman geven enorm goeie service. Ze zijn heel gedienstig en beleefd.”

“We waarderen enorm dat Herman de moeite deed om zo ver te komen”, reageert de Ieperse opticien Jeroen Porteman. “Dit is een boost voor heel ons team. Het was wel een uitdaging om zo’n iconische brildrager een make-over te geven. We ervaren hem als een hele warme persoon, al hebben we wel een beetje schrik om in zijn volgende boek te verschijnen.”

Brusselmans ging vroeger naar optiek Hulpiau in de Voldersstraat in Gent voor zijn bril, maar de volgende keer gaat hij beslist terug naar Ieper. “Over vijftien jaar”, zegt hij. “Als het weer eens nodig is om hem te vervangen.”

Herman Brusselmans en de mensen van brillenwinkel Porteman in Ieper© IF

Deze zonnebril is het geworden© if

© if

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen