VOLLEYBAL LOTTO VOLLEY LEAGUE - CHALLENGE TICKET QUALIFICATION: DECOSPAN MENEN - CARUUR GENT 3-2

Nog één keer winnen en Menen pakt Europees ticket: “Matig seizoen nog glans geven”

Blij gezichten bij Menen na de 3-2-zege vrijdagavond tegen Gent.© Bart Vandenbroucke

Menen -

Na exact twee uur moeizaam ‘werkvolleybal’ kon Menen vrijdagavond in de eerste confrontatie van de ‘Challenge Ticket Qualification’ Caruur Gent opzij zetten. Als Decospan volgende vrijdag tegen Borgworm ook de laatste match van het seizoen wint, dan pakken Gilles Vandecaveye en co. een Europees ticket voor volgend seizoen.

Ivan D'Hoop

Het niveau dat Menen vrijdagavond tegen Gent haalde, werd een weerspiegeling van het hele voorbije seizoen van Decospan. Interessant, spannend, hoogstaand bij momenten, maar vooral heel wisselvallig. Met ups maar veel te veel downs om veel lof te verdienen. Van 17-13 naar 18-19 in de eerste set en van 16-11 naar 17-20 in de derde set, om maar enkele matchfragmenten aan te halen waarin de thuisploeg onvoorstelbaar snel naar een bedenkelijk laag niveau terugviel. En toch won Menen. Met 3-2 na twee uur zwoegen en zweten. Zeuren over de spelkwaliteit doet niets meer ter zake. Volgende vrijdag tegen Borgworm nog één keer winnen in Ter Steenlandt in Rekkem en Decospan speelt ook volgend seizoen Europees in de CEV Challenge Cup.

Gilles Vandecaveye was opnieuw topscorer met liefst 30 punten.© Bart Vandenbroucke

“Winnen was inderdaad het enige wat telde vrijdagavond”, zegt afscheidnemend manager Anne Verhelst. “Belangrijk daarvoor was het engagement van iedereen, ook bij de mensen die vertrekken. Die inzet was er en dat deed deugd. Er was natuurlijk ook Gilles Vandecaveye, opnieuw de uitblinker en ondanks enkele dipjes alweer topscorer met liefst 30 punten. Onze ‘Volleystar’ van het jaar is dé man in vorm die aanvallend en serverend het verschil kan maken. Een plezier om naar te kijken. Na de match werd iedereen die afscheid neemt - spelers, trainer en mezelf incluis - nog even in de bloemetjes gezet. Een emotioneel moment. Die dankbaarheid pakte me wel.”

Menen zette manager Anne Verhelst, coach Frank Depestele en de spelers Stipe Peric, Lowie Stuer en Seppe Van Hoyweghen, die de club verlaten, in de bloemetjes.© Bart Vandenbroucke

“Na de match tegen Gent werd iedereen die afscheid neemt nog even in de bloemetjes gezet. Een emotioneel moment. Die dankbaarheid pakte me wel”

Anne Verhelst

manager

“Gelukkig voor de club volgt er vrijdag nog een wedstrijd tegen Borgworm”, besluit Anne Verhelst. “We zullen er alles aan doen om die laatste, belangrijke zege en dat Europese ticket te pakken. Met onder meer enkele acties om zoveel mogelijk supporters voor de laatste keer naar Ter Steenlandt in Rekkem te lokken. Een matig seizoen toch nog enige glans geven, zou een mooie afsluiter betekenen.”

© VDB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus