© BELGA

Roberto Martínez over Vermaelen: “Ik verwacht hem fit voor de match tegen Engeland”

Thomas Vermaelen ontbrak dinsdag nog steeds op de training van de Rode Duivels. Vorige week zei bondscoach Roberto Martínez dat hij hem tegen Tunesië al zou kunnen inzetten, maar vandaag klonk dat al anders. “Ik verwacht hem fit voor de match tegen Engeland.”

Gert Gysen in Rusland

Nu de eerste wedstrijd tegen Panama voorbij is, was het dinsdag weer tijd voor de dagelijkse Vermaelen-Kompany update van bondscoach Roberto Martínez. “We verwachten Vermaelen binnen dit en twee dagen weer op het veld”, zegt Martínez. “Ik hoop hem te kunnen gebruiken tegen Engeland.”

Dat is een wedstrijd later dan aanvankelijk aangekondigd. “Ik wil hem geen druk opleggen voor Tunesië. Dedryck Boyata heeft het goed gedaan en dat geeft vertrouwen. En Vincent Kompany is twee à drie dagen verwijderd van het hervatten van de groepstraining.”

Roberto Martínez beseft dat de wedstrijd tegen Panama nog niet perfect was, maar kijkt toch tevreden terug. “Als je me vooraf had gezegd dat we met 3-0 zouden winnen met mooie goals dan zou ik tevreden zijn. Maar we moeten nog verbeteren. We wisten dat we de drie groepswedstrijden nodig zouden hebben om te verbeteren. Gisteren verbeterden we al tijdens de wedstrijd. De tweede helft was beter. Maar voor de eerste helft moet ik Panama feliciteren. Maar ik ben blij met de prestatie.”

“Het was een wedstrijd waarin we weinig te winnen hadden. Met 7-0 zouden jullie gezegd hebben dat het tegen een kleine ploeg was. Met een verlies zou het een drama geweest zijn. Maar zo is het nu eenmaal. Nu moeten we ons focussen op Tunesië.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER WK 2018 Rusland