Direct naar artikelinhoud
Iran

Wrak van neergestort Iraans vliegtuig teruggevonden

Wrak van neergestort Iraans vliegtuig teruggevonden

Het wrak van een Iraans passagiersvliegtuig dat zondag neerstortte met 66 mensen aan boord is in een bergachtig gebied gelokaliseerd. Dat heeft een woordvoerder van de Revolutionaire Garde, de elitetroepen van het Iraanse regime, laten weten.

Door vriestemperaturen, hevige sneeuwval en de bergachtige omgeving verliep de zoektocht naar het gecrashte vliegtuig moeizaam. "Een helikopter van de Garde heeft het wrak dinsdagochtend op de berg Dena, in het zuidwesten van het land, gevonden", aldus de woordvoerder. 

De vlucht vertrok zondag vanuit hoofdstad Teheran richting de zuidwestelijke stad Yasuj. Na 50 minuten stortte de tweemotorige ATR 72 neer. Aseman Airlines, de vliegtuigmaatschappij, bevestigde snel dat geen van de 66 passagiers en bemanningsleden de crash hebben overleefd.  

Volgens de woordvoerder begonnen drones van de Revolutionaire Wacht maandag minutieus het terrein af te speuren waar het vliegtuig wellicht neerstortte. Dinsdag werden dan twee helikopters naar de plaats van het ongeval gestuurd.