Man die tennisster Petra Kvitova aanviel met een mes krijgt acht jaar cel

© REUTERS

De man die eind 2016 Petra Kvitova in haar appartement aanviel met een mes, heeft van de rechter in Brno een gevangenisstraf van acht jaar gekregen. De Tsjechische tennisster liep bij de aanval verwondingen aan de linkerhand op en was een hele tijd buiten strijd.

De verdediging van de 33-jarige verdachte ging voor de vrijspraak bij gebrek aan bewijzen. Zelf ontkende hij de feiten. Kvitova getuigde vorige maand in de rechtbank en wees de man daar aan als de dader. Hij raakte binnen in het appartement door zich als loodgieter uit te geven. “Ik heb geroepen en geschreeuwd. Overal was er bloed”, zei Kvitova tijdens haar getuigenis.

De tweevoudig Wimbledonkampioene raakte bij het gevecht gewond aan de linkerhand, waarmee ze haar racket vasthoudt. Ze moest onder het mes en was maanden out. Inmiddels is ze weer opgerukt naar de tweede plaats op de wereldranglijst.

Kvitova woonde de uitspraak niet bij. Ze is momenteel aan de slag op het toptoernooi van Miami. De veroordeelde kan nog tegen de straf in beroep gaan.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen