© Thijs Pattyn

Supporters feesten met Gianni Vermeersch na Belgische graveltitel

Houthulst -

Gianni Vermeersch werd woensdagavond gevierd in zijn supporterscafé ’t Rooneplezier in het West-Vlaamse Houthulst na zijn Belgische graveltitel. Hij arriveerde in zijn driekleur en werd onthaald op groot applaus. Leuk extraatje: het gemeentebestuur trakteerde.

Bron: Thijs Pattyn

Vermeersch werd ereburger van Houthulst nadat hij in het najaar van 2022 het eerste wereldkampioenschap gravel won. Ook toen werd gevierd in ’t Rooneplezier.

Die wereldtitel was een complete verrassing, maar ook nu komt deze Belgische kampioenstitel vrij onverwacht. “Dit BK stond niet op de planning en normaal zou ik rusten, maar ik besloot om toch nog deel te nemen en mijn voorjaar iets langer te rekken”, zegt Gianni, die er al bij was in de Omloop Het Nieuwsblad en daar een achttiende plek behaalde.

“Meestal ben ik op mijn best wanneer de verwachtingen niet te hoog liggen. Ik was relaxed en wou me gewoon nog eens amuseren. Na mijn overwinning kreeg ik meteen berichtjes van de supportersclub met de vraag om nog af te komen naar het café. Vanavond een feestje en daarna eindelijk even rust na een lang voorjaar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen