© GVA

Verdachte van mislukte wisseltruc met diamant van 2,5 miljoen blijft in de cel

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van de 48-jarige Italiaan die vorige maand werd opgepakt na een mislukte wisseltruc met een diamant van 2,5 miljoen euro.

LEES OOK. Oplichters op heterdaad betrapt bij wisseltruc met diamant van 2,5 miljoen

De Italiaan had zich op 19 december samen met een 31-jarige Roemeense aangeboden bij de firma Blue Planet Diamond in de Antwerpse diamantwijk. De Italiaan, die een gerenommeerd diamantexpert zou zijn, was door een Spaanse zakenman aangezocht om de echtheid van de diamant te controleren.

Toen de expert zijn fiat gaf voor de verkoop, werd de steen van 20 karaat in een doosje gelegd en vervolgens in een envelop gestoken. Op beelden van de bewakingscamera is te zien hoe de Roemeense de enveloppe vliegensvlug van tafel grist en vervangt door een andere enveloppe uit haar jas, met daarin - zo blijkt later - een leeg doosje.

De wisseltruc werd door de zaakvoerders echter opgemerkt. Beide verdachten werden opgepakt en aangehouden door de onderzoeksrechter. De Italiaan beweert niet op de hoogte te zijn geweest van het plan van de Roemeense, die een vertrouwelinge van de Spaanse zakenman is.

De expert was in beroep gegaan tegen de bevestiging van zijn aanhouding door de raadkamer, maar ook de kamer van inbeschuldigingstelling besliste om hem in de cel te houden. Over een maand verschijnt hij opnieuw voor de raadkamer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER