Zwarte Leeuw kon uiteindelijk winnen na strafschoppen.© koen fasseur

VOETBal eindronde 4de provinciale zwarte Leeuw B -

Boechoutse VV trekt na bijna 20 jaar weer naar 3de provinciale: “We hebben ons jaardoel bereikt”

Het was al van 2006 geleden dat stamnummer 125 nog in 3de provinciale speelde, maar volgend seizoen is het eindelijk weer zover. Tegen Zwarte Leeuw B werd het 1-1 (na penalty’s werd er met 9-8 verloren) maar dat maakte allemaal niet uit.

Dries Van Thielen

Door het waarschijnlijke wegvallen van Willebroekse SV was de promotie eigenlijk zo goed als binnen. In een aardig gevuld Louis Van Roeystadion in Zwarte Leeuw kreeg de neutrale supporter een aardige pot voetbal voorgeschoteld. “Na de wedstrijd kwam hun coach aan ons vertellen dat ze een gelukje hadden”, klinkt het bij aanvoerder Yannick Tritz. “Zij hadden wel het balbezit, maar hun goal kwam voort uit een afgeweken bal, terwijl wij enkele grote kansen misten. Zo zonde dat we onze kansen vergaten af te maken: het had echt nog 2-0, 3-0 kunnen zijn, … maar dat is praat achteraf. Nu kregen we na verlengingen nog een 9-8 in de penalty’s aangewreven. Het had mooier kunnen lopen, maar dat maakt niet uiteindelijk niet uit: wij gaan gewoon opnieuw naar 3de provinciale.”

Na bijna 20 jaar in 4de provinciale mag stamnummer 125 weer naar 3de provinciale. “Het grote doel van het jaar. Zwarte Leeuw B was een team zoals een B-ploeg hoort te zijn. Maar we kwamen afgelopen jaar wel enkele ploegen tegen, … ja, soms was het veredeld cafévoetbal. Daarom dat die stap hogerop echt noodzakelijk was.” Boechoutse was één van de weinige clubs die lange tijd in het zog van uiteindelijke kampioen Turk Sport bleven. “Maar na onze 4-4 tegen Tubantia Borgerhout kregen we een tikje en pakten we maar 3 op 12. We hebben toen een paar keer niet getraind, en eens alles op tafel gegooid wat er net op onze lever lag. En uiteindelijk is het toch nog goed gekomen”, besluit Tritz.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen