De spelers van De Kempen hielden het hoofd koel en trokken aan het langste eind in de strafschoppenreeks.© VDB

Voetbal IP eindronde: Rumbeke - De Kempen 3-3 (2-4 na Pen.)

De Kempen stoot door naar finale interprovinciale eindronde na strafschoppenreeks tegen Rumbeke: “Een echte thriller”

De Kempen blijft op koers voor promotie naar de nationale voetbalreeksen. In de halve finale van de interprovinciale eindronde ging het na verlengingen en strafschoppen winnen bij het West-Vlaamse Rumbeke. Komende zondag speelt De Kempen de finale in eigen huis tegen Weerstand Koersel uit Beringen.

marc kempen

“Dit was een echte voetbalthriller”, zuchtte trainer Bart Anné, die dolblij was, maar ook een beetje leeggezogen. “Het was een heel zware wedstrijd, die we heel goed hebben aangepakt. We creëerden al snel drie goede kansen, maar konden die jammer genoeg niet afwerken. In die fase werd ons ook nog een strafschop ontnomen. Rumbeke maakte haar eerste goede kans van hun wedstrijd meteen af, maar gelukkig stelden we op slag van rust gelijk.”

Halfweg kon het dus nog alle kanten uit voor geel-blauw. “We gingen dan ook door op ons elan en behielden de controle over de wedstrijd”, gaat Anné verder. “Demba speelde een een-op-eensituatie mooi uit en bracht ons op voorsprong. We hoopten al op een goede afloop, maar de thuisploeg kwam toch langszij. Onmiddellijk daarna werkte Swaans de 2-3 tegen de netten en nu leek de beslissing definitief gevallen. Voor Rumbeke was het pompen of verzuipen. Zij dropten hoge ballen voor het doel, maar we hielden stand. Tot in de 94ste minuut. Via een lucky goal dwong de thuisploeg alsnog verlengingen af. Als snel bleek dat beide ploegen veel gegeven hadden, op kunstgras en bij deze hoge temperatuur. Het beste was er duidelijk af. Strafschoppen dan maar.”

Held in strafschoppenreeks

En in die strafschoppenreeks ontpopte doelman Yannick Verbist zich tot de grote uitblinker. “Eigenlijk verdienden we de kwalificatie al na 90 of 120 minuten”, schokschouderde de keeper van De Kempen. “Uiteindelijk is gerechtigheid geschied. Het liep allemaal nog goed af. Noem mij geen matchwinnaar, maar het was wel belangrijk dat ik twee strafschoppen kon stoppen. Er was allicht een beetje geluk bij, maar ik ben wel heel blij. Op die manier heb ik mijn steentje kunnen bijdragen.”

Finale in eigen huis

En zo blijft het eindrondeverhaal voor De Kempen dus voortduren. “We spelen volgend weekend de finale in eigen huis (tegen Weerstand Koersel, red.)”, gaat Bart Anné verder. “Dat wordt opnieuw een harde strijd. We gaan nu wel eerst recupereren. Jammer genoeg zullen we Janneh Demba moeten missen, wegens schorsing. Hij incasseerde een derde gele kaart, wegens een vermeende schwalbe. De scheidsrechter zei achteraf tegen mij dat er licht contact was, weliswaar onvoldoende voor een strafschop. Maar waarom trekt hij dan geel?”, vroeg de coach zich nog af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen