Roemeen Ovidiu Hategan fluit België-Rusland, de man die de wereld rondging na wedstrijd van Nederlandse elftal

© AFP

De Europese Voetbalbond (UEFA) heeft de Roemeen Ovidiu Hategan (38) aangeduid als spelleider voor het EK-kwalificatieduel tussen de Rode Duivels en Rusland, donderdagavond (20u45) in het Koning Boudewijnstadion.

Hategan, sinds 2008 internationaal scheidsrechter, was in juni 2018 de ref in de vriendschappelijke interland tussen de Rode Duivels en Costa Rica (4-1). Drie jaar eerder leidde hij de kwalificatiematch van België tegen Cyprus (5-0) voor het EK 2016.

In 2012 floot de Roemeen de heenmatch van de derde voorronde van de Champions League tussen Kopenhagen en Club Brugge (0-0). Twee jaar later was hij de scheidsrechter in de terugmatch van de vierde voorronde in de Europa League tussen Hull City en Lokeren (2-1).

In november gingen beelden rond van Ovidiu, die na afloop van de Nations League-wedstrijd tussen Duitsland en Nederland werd getroost door Virgil van Dijk. De Roemeen had tijdens de rust vernomen dat zijn moeder overleden was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met het duel tegen Rusland openen de Rode Duivels hun EK-kwalificatiecampagne. Zondag spelen ze in Nicosia tegen Cyprus. In groep I zijn verder ook Schotland, Kazachstan en San Marino ondergebracht.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen