Direct naar artikelinhoud
Buitenland

Harry en Meghan verwachten eerste kindje

Harry en Meghan verwachten eerste kindje
Beeld EPA

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle zijn zwanger van hun eerste kindje. Dat meldt Kensington Palace. De twee stapten op 19 mei in het huwelijksbootje.

Het koppel verwacht in het voorjaar van 2019 hun eerste kind, zo maakte het Britse paleis vanochtend bekend. Geruchten over een eventuele zwangerschap deden al lange tijd de ronde, maar het Britse hof hield tot dusver de lippen stijf op elkaar. Nu werd er echter een tweet de wereld ingestuurd met het nieuws: "Hunne Koninklijke Hoogheden bedanken iedereen voor de steun die ze van over heel de wereld kregen sinds hun huwelijk in mei. Ze zijn erg blij om dit goede nieuws met het publiek te mogen delen." Het kindje zal een zevende plaats krijgen in lijn voor de troon, na zijn/haar grootvader prins Charles, prins William, diens kinderen prins George, prinses Charlotte en prins Louis, en prins Harry zelf.

Harry en Meghan waren vrijdag nog aanwezig op het huwelijk van Harry's nichtje prinses Eugenie. Daar ging de outfit van Meghan al druk over alle tongen: haar wijde mantel, die ze zelfs binnen in de kerk niet uitdeed, zou een babybuikje moeten verbergen.

Lees verder onder de foto. 

Meghan droeg vrijdag een wijde mantel, vermoedelijk om een beginnend babybuikje te verstoppen.Beeld AFP

De twee zijn intussen alweer in Australië, waar ze morgen beginnen aan een eerste officiële reis als getrouwd paar. Ook bij hun aankomst op de luchthaven vanmorgen werd er druk gespeculeerd over een zwangerschap. Meghan hield immers twee roze mappen voor haar buik.

Normaal gezien zou het koppel bij hun rondreis Australië, Tonga, Nieuw-Zeeland en Fiji aandoen, maar Meghan zal voor het laatste deel van de reis verstek laten gaan. In Fiji is immers het zikavirus actief, dat gevaarlijk is voor zwangere vrouwen. Harry zal dat bezoek dus alleen afwerken. Morgen gaan de twee alvast op bezoek bij een dierentuin in Sydney, de Flying Doctors en de Invictus Games. Dat internationaal paralympisch multisportevenement wordt georganiseerd op initiatief van prins Harry.

Twitter bericht wordt geladen...

Harry en Meghan stapten in mei in het huwelijksbootje.Beeld REUTERS