© JOE Kerstparade

Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze tips

Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje met vrienden of met het hele gezin dit weekend? Wij helpen je op weg met deze tips.

eco

1) 150 acteurs en muzikanten op Dickens ‘17

Charles Dickens opent dit weekend een luxehotel in Bilzen. Dat is tenminste het thema van de Dickensdagen die in het stadscentrum plaatsvinden. De binnenstad wordt ondergedompeld in een victoriaans tijdperk met veel visuele effecten. U ontdekt dat tijdens een wandelproject en via opvoeringen van zo’n 150 acteurs, figuranten en muzikanten.

Zaterdag en zondag.

Openingsshow telkens om 17 uur.

Slotspektakel om 21.30 uur.

Gratis toegang.

www.bilzen.be

2) Kerstman neemt intrek in Huis van de Kerstman

Vanaf zaterdag neemt de Kerstman voor een dikke week zijn intrek in zijn nieuwe statige pand, niet ver van de basiliek van Tongeren. Alles is er feeëriek versierd en verlicht. U kan er op bezoek, en nadien ook rondneuzen in de Elfenfabriek waar de cadeautjes worden klaargemaakt. Even verder kan u ook een mooi ontworpen kerstbrief schrijven en versturen. Ook na dit weekend kan u er nog op bezoek.

Zaterdag en zondag, tussen 13 en 18 uur.

Kloosterstraat.

Gratis toegang.

www.tongeren.be

3) Kerstmarkt in de grotten van Wonck

Kerstmarkten vindt u dezer dagen overal, maar wie eens een extra speciale wil doen, moet naar die van Wonck (Bitsingen). In deze buurgemeente van Riemst en Tongeren staat een ambachtelijke kerstmarkt met 75 exposanten opgesteld midden in de onderaardse silex- en mergelgrotten, met samen meer dan 700 meter galerijen. U wordt met een shuttle ter plekke gebracht.

Zaterdag, van 10 tot 23 uur, zondag van 10 tot 20 uur.

Gratis buspendel vanaf busstation Bitsingen.

Toegang: 4 euro (gratis voor -13 jaar).

www.bassenge-tourisme.be

4) Meelopen op Warmathon voor Music for Life

Tijdens de Warmste Week van Studio Brussel kan u in de zes provinciehoofdsteden lopen op de zogenaamde Warmathon. U steunt dan meteen ook meer dan 1.000 goede doelen. Dinsdag is Hasselt aan de beurt. Place to be is de atletiekpiste in Kiewit. U kan er rondjes lopen (of wandelen) vanaf 14 tot 20 uur. Inschrijven doet u best vooraf online. Sympathisanten zijn ook welkom, in het centrale Warmathondorp vindt u heel wat food- en drankstanden.

Dinsdag 19 december, van 14 tot 20 uur.

Atletiekpiste, Tulpinstraat 42.

Deelname: 15 euro.

www.dewarmsteweek.be

5) Sprookjesachtige sfeerwandeling aan Hageven

Vanuit Bezoekerscentrum De Wulp kan u zaterdagavond deelnemen aan een sfeerwandeling langs honderden kaarsjes, fakkels, brandende boomstammen en warme vuren. Het traject is zo’n 4,5 km en onderweg is ook een consumptie voorzien. De organisatie is in handen van Natuurpunt en de Trage Weg.

Zaterdag, vrij vertrek tussen 17 en 20 uur.

Tussenstraat 10.

Deelname: 2 euro (1 euro voor kinderen).

www.natuurpuntneerpelt.be

6) Eerste Pelter Urban Trail door centrum

Zaterdagavond organiseert Pelt4U de eerste Pelter Urban Trail, onder de naam ‘Kerstmutsomloop’. Joggers en wandelaars vinden er een parcours door heel wat gebouwen in de centrum van de gemeente. De opbrengst gaat naar het goede doel. U loopt of wandelt zoveel rondjes als u wil en dat op een uur tijd. Nadien kan u ook nog even uitblazen op de kerstmarkt.

Zaterdag, start om 17 uur, einde om 18 uur.

Start: ’t Pelterke, Jeugdlaan.

Deelname: 5 euro.

www.pelt4u.be

7) Kerstparade Joe FM met praalwagens en kerstelfjes

Vrijdagavond trekt de Kerstparade van Joe FM voor het eerst door de binnenstad van Hasselt. Dat is een twee uur durende stoet met 14 feeërieke en kleurrijke praalwagens, muziek, sneeuwmannen, kerstelfjes en alles wat u nog aan de winter doet denken. Het parcours is te vinden op de website van deze radiozender.

Vrijdag 22 december, start om 18.30 uur.

Start Kolonel Dusartplein.

Gratis deelname.

www.joe.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer