© Foto Kurt

Parket bevestigt: doodrijder van Saar in februari voor rechter voor nieuw ongeval met vluchtmisdrijf

M.V., de doodrijder van Saar Gevaert, heeft in november opnieuw de vlucht genomen na een verkeersongeval. Hij ging met de wagen van zijn vriendin van de weg. Voor die feiten moet hij op 5 februari voor de politierechter komen. Dat meldt het parket maandag in een persbericht.

De Roeselaarse dertiger die in december 2015 Saar Gevaert doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, heeft vorige maand opnieuw de vlucht genomen na een ongeval, dit keer gelukkig enkel met stoffelijke schade. In Ledegem reed hij op 10 november tegen een elektriciteitspaal met de wagen van zijn vriendin. Het voertuig werd zonder bestuurder aangetroffen in de gracht. Op 12 november werd M.V. door de politiediensten gearresteerd in zijn woning en werd hij verhoord. Op het moment van het ongeval reed hij zonder rijbewijs, want dat had hij moeten inleveren na het dodelijk ongeval eind 2015.

Toen hij de nieuwe feiten pleegde, was M.V. al door de politierechtbank veroordeeld voor het ongeval met Saar Gevaert. “Deze veroordeling was echter niet definitief gelet op de lopende beroepsprocedure bij de correctionele rechtbank”, stelt parketwoordvoerder Karlien Ververken. “Voor de nieuwe feiten moet betrokkene zich op 5 februari 2018 verantwoorden voor de politierechtbank.”

De ouders van Saar hadden afgelopen zondag tijdens een herdenking voor hun dochter getuigd dat de man die hun dochter doodreed, opnieuw was weggevlucht na een nieuw ongeval.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER