© Photo News

Man (35) die handdoek, kousen tot zelfs haargel in mond van partner duwde, riskeert drie jaar cel

Een dertiger uit Willebroek hangt drie jaar effectieve celstraf boven het hoofd. In een dronken bui viel hij geregeld zijn partner aan en duwde hij onder meer kousen, haargel en een handdoek in haar mond. En toch blijven de twee elkaar graag zien.

Jimmy V.R. (35) is een heel ander mens als hij niet gedronken heeft. Dat kwam het slachtoffer aan de rechter vertellen over haar partner. “Want iedereen maakt wel eens fouten, mevrouw de rechter”, kwam ze in zijn voordeel nog getuigen.

De beklaagde moest terechtstaan omdat hij zijn partner meerdere keren hard heeft aangepakt. “De aanvallen die het slachtoffer moest incasseren, zijn hard en meedogenloos”, zei de procureur. De magistraat zei dat V.R. tot vier keer toe heeft geprobeerd om de vrouw te doen stikken.

Haargel

“Ze kreeg van alles en nog wat in de mond gepropt: gaande van haargel, kousen en een handdoek. En ook nog doekjes met een geurspray. In het politiedossier steken foto’s van een massa aantal doekjes in de lavabo die hij in het slachtoffer haar mond propte. Die moest ze gedurende tien minuten in haar mond houden. Maar het slachtoffer werd bij veelal nachtelijke uitbarstingen ook met haar rug tegen de centrale verwarming geduwd”, zei de aanklager. Soms belde de buren door het geschreeuw naar de politie.

“Die vonden het slachtoffer meerdere keren met blauwe plekken op de grond. Dat ze ook vandaag de feiten afdoet alsof er weinig aan de hand is geweest, bewijst dat we deze vrouw tegen zichzelf moeten beschermen. Bovendien heeft meneer al een zeer zwaar strafblad voor geweldpleging”, zei de aanklager nog.

Rechter Vanhoonacker waarschuwde de vrouw dat ze zich niet mag laten doen, want ‘op een dag zou je door deze miserie wel eens dood kunnen zijn’. “Je hebt vier tot vijf keer je partner bij de keel gegrepen of proberen te verstikken. Dat doe je niet als je haar graag ziet”, was ook de mening van de magistraat.

Meester Manu Bande, die de agressieve V.R. verdedigde, wees op de turbulente knipperlichtrelatie van het koppel. Volgens de raadsman is de drank oorzaak van zijn gewelddaden. Hij vroeg de straf met probatie-uitstel toe te kennen om op die manier aan zijn problematiek te kunen werken. Het slachtoffer bev

Vonnis op 10 oktober.