Direct naar artikelinhoud
Hollywood

Ook Reese Witherspoon getuigt: "Op mijn 16de voor het eerst seksueel geïntimideerd"

Reese Witherspoon.Beeld Photo News

In de nasleep van het schandaal rond filmbons Harvey Weinstein heeft nu ook actrice Reese Witherspoon gezegd dat ze seksueel geïntimideerd werd door een regisseur. Dat gebeurde voor het eerst toen ze 16 was, en producers en agents vroegen haar over het voorval te zwijgen.

De actrice vertelde dat gisteravond tijdens een toespraak op het Elle-evenement Women in Hollywood. Om welke regisseur het ging, zei ze niet, wel dat het incident "het eerste van vele ervaringen met intimidatie en seksuele aanranding" was in haar carrière.

"Mijn eigen ervaringen zijn heel levendig teruggekomen. Ik vind het echt moeilijk om te slapen, moeilijk om te denken, moeilijk om te praten over de gevoelens die ik had over mijn angst, mijn schuldgevoel omdat ik niet eerder iets gezegd heb", zei Witherspoon.

"Ik walg van de regisseur die me intimideerde toen ik 16 was, en ben boos op de agents en de producers die me deden denken dat stilte een voorwaarde van mijn tewerkstelling was. Ik wou dat ik kon zeggen dat het een eenmalig incident was in mijn carrière, maar dat was het helaas niet. Ik heb veel ervaringen gehad met intimidatie en seksuele aanranding en ik praat er niet vaak over."

Dapper

Na de vele andere getuigenissen van de afgelopen dagen, voelde Witherspoon zich verplicht om ook haar ervaringen te delen. "Al die verhalen van deze dappere vrouwen hebben me overtuigd om luidop te spreken. Want ik voelde me deze week minder alleen dan ik me in mijn hele carrière gevoeld heb", zei ze.

Weinstein, die onder andere de bekroonde films Shakespeare in Love, The English Patient en The Artist produceerde, kwam vorige week in het oog van de storm terecht na klachten over seksuele intimidatie. Sindsdien regende het beschuldigingen, waaronder vijf van verkrachting. Intussen hebben vrouwen over de hele wereld onder de hashtag #MeToo getuigd over seksuele intimidatie.