Spelers PSG verkennen grasmat Anderlecht, ontspannen Neymar klaar voor Champions League-topper

Woensdag neemt Anderlecht het op tegen PSG in de Champions League. Paars-wit moet een resultaat boeken als het zijn kansen op een derde plaats in de groep nog gaaf wil houden, maar bij de tegenstander loopt het natuurlijk bomvol echte wereldspelers. Neymar en co reisden dinsdag af naar Brussel, de Braziliaanse superster oogde ontspannen toen hij de grasmat in het Constant Vandenstockstadion kwam inspecteren.

gegy, jtp

Thiago Silva ontbreekt bij PSG voor de klepper tegen Anderlecht. “Hij heeft vanmorgen de hele training gedaan, maar voelde zich niet 100 procent. We hebben dan beslist om hem eerst helemaal te laten herstellen”, aldus PSG-trainer Unai Emery op de persconferentie voor de wedstrijd. PSG kan woensdag wel rekenen op Kurzawa, Motta, Cavani en Verratti. Die waren twijfelachtig maar zij zijn allemaal klaar.

PSG won afgelopen weekend in extremis van Dijon. Emery kreeg op zijn persconferentie dan ook de vraag of Anderlecht een betere tegenstanders is of niet. De Spanjaard ontweek de vraag en bleef zijn vriendelijke zelve. “Wij hebben altijd respect voor de tegenstanders. Zowel in Frankrijk als in Europa. Elke club die Champions League speelt, verdient het om er te staan. Anderlecht is een grote club. In België, maar ook in Europa.”

“Toen ik klein was, kende ik Anderlecht al. Het is waar dat ze niet goed begonnen zijn aan het kampioenschap en de Champions League. Maar ik heb gezien dat ze een goed ploeg hebben. En ze hebben nu een nieuwe coach die enkele jaren geleden nog kampioen speelde. We hebben dan ook respect voor hen.”

“Anderlecht is een ploeg die op verschillende manieren kan spelen. En het heeft enkele getalenteerde jongens, zoals de topschutter Teodorczyk. En Trebel is belangrijk op het middenveld, Onyekuru is een speler met diepgang. “

“Wij hebben graag het balbezit. Maar Anderlecht heeft verschillende opties. Ze zijn in staat om de lange bal te gebruiken, maar ze kunnen ook voetballen. Ik ben ook benieuwd of ze met twee of drie centrale verdedigers gaan spelen. Al die dingen zullen bepalen hoe de match zal verlopen.”

PSG heeft een druk schema, en speelt zondag in de Ligue 1 ook tegen Marseille. “Maar we pakken het match per match. De Champions League is natuurlijk erg belangrijk voor ons. We kijken nu eerst naar de confrontatie met Anderlecht. Pas dan denk ik aan Marseille.”

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen